Συνεχίστηκε η αντεξέταση Α. Γρηγορίου στη δίκη για το φόνο Α. Χατζηκωστή

16:22 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δάνειζε το κινητό του σε διάφορους φίλους του, για αυτό και δεν γνωρίζει ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν σε αυτό και απεικονίζουν το κολτ όπλο, πιστόλι με χειροβομβίδες και δεύτερο πιστόλι, τον αδελφό του να κρατά πολλά χαρτονομίσματα των 500 και των 200 ευρώ όπως και τον Πέτρο Κερτίκκη και να τα επιδεικνύουν, ανέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Ανδρέας Γρηγορίου Καπάπης, λέγοντας επίσης ότι τις πλείστες από αυτές τις είδε πρώτη φορά στο Δικαστήριο.

Αντεξεταζόμενος από τη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ελενα

Κλεόπα κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, ο Γρηγορίου ανέφερε ότι δεν θυμάται σε ποιους δάνειζε το κινητό του, είπε ότι δεν αναγνωρίζει τη γυναίκα του που έφερε κράνος, με τη μοτοσικλέτα του που φυλάγεται στο Δικαστήριο ως τεκμήριο, όταν του υπεβλήθη ότι στη φωτογραφία ήταν η σύζυγος του και την τράβηξε αυτός.

Μεταξύ των φωτογραφιών που του υποδείχθηκε ότι εντοπίστηκαν στο κινητό του τηλέφωνο, ο υπόδικος παραδέχθηκε ότι μπορεί να τράβηξε τις φωτογραφίες της τετράτροχης μοτοσικλέτας στο σπίτι της μητέρας του, αφήνοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να τις τράβηξε ο Κετρίκκης όταν ήταν μαζί και κάτι έφτιαχναν στη μοτοσικλέτα.

Κληθείς να εξηγήσει πού βρήκαν τα χρήματα που επιδείκνυαν ο αδελφός του Χάρη, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν τα χαρτονομίσματα είναι πλαστά, ή ομοιώματα που πετάνε στα κέντρα.

Πρόσθεσε ότι αυτό που γνωρίζει είναι ότι τόσο ο Κερτίκκης, όσο και ο αδελφός του είχαν οικονομικά προβλήματα και συμπλήρωσε ότι ο αδελφός έχει και ψυχολογικά προβλήματα.

Από τη δικηγόρο της Δημοκρατίας υπεβλήθηκε στον κ. Γρηγορίου ότι η φωτογραφία, που φέρει καταγεγραμμένο χρόνο την 24η Ιανουαρίου του 2009 στις 19.22 και απεικονίζει χέρι με γάντι να κρατά πιστόλι σε αυτοκίνητο, τραβήχτηκε στο μάρκας Range Rover αυτοκίνητο του, δείχνοντας του τμήμα του μοχλού ταχυτήτων που φέρει γράμματα από τη μάρκα Range Rover και έχει το ίδιο μπεζ χρώμα καθισμάτων με το δικό του, ο Γρηγορίου είπε ότι αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας διαθέτει και ο αδελφός του Πέτρου Κερτίκκη Τζιάκκης.

Η κ. Κλεόπα ρώτησε τον κατηγορούμενο εάν, ενόσω ήταν διακοπές στην Πάφο με τη τότε αρραβωνιαστικιά του, είχε δανείσει το τηλέφωνο του, με το οποίο φωτογράφιζαν τον αδελφό του, και επανέλαβε ότι δεν θυμάται.

Ο Δικηγόρος του δεύτερου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου έφερε ένσταση στη συνεχιζόμενη αντεξέταση του Κασάπη επί των συγκεκριμένων φωτογραφιών, αναφέροντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν παρουσίασε στο Δικαστήριο μαρτυρία που να αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχθηκαν με το συγκεκριμένο κινητό ή μεταφέρθηκαν σε αυτό με άλλο τρόπο. Είπε ακόμα ότι η επί μακρόν αντεξέταση επί αυτών παραβιάζει τα δικαιώματα του πελάτη του επειδή συνιστά κατασπατάληση του χρόνου της δίκης.

Ο Δικηγόρος του Γρηγορίου Μιχάλης Πικής ανέφερε επιπλέον ότι η Κατηγορούσα Αρχή αντεξετάζει σε παρεμφερή θέματα, στα οποία δεν θα έπρεπε.

Η κ. Κλεόπα απάντησε ότι η βαρύτητα π

Keywords
Τυχαία Θέματα