Συνέχεια για τη δραστηριότητα «τρομοκρατών» στην Ελλάδα δίδει ο τουρκικός Τύπος

18:28 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα αρνείται να παραδώσει στην Τουρκία το δολοφόνο του Σαμπαντζί», η τουρκική εφημερίδα «Μπουγκιούν» συνεχίζει τα δημοσιεύματα, με τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα υποθάλπει και εκπαιδεύει στο Λαύριο και σε άλλα «στρατόπεδα» τους τρομοκράτες της οργάνωσης DHKP-C (ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκθεση της Γενικής Ασφάλειας της Τουρκίας αποδεικνύει ότι η Ελλάδα

δεν λέει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι πολεμάει την «τρομοκρατία» και αυτό διότι αρνήθηκε να εκδώσει στην Τουρκία ακόμα και το δολοφόνο του Τούρκου επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπαντζί.

Αναφέρεται επίσης ότι η οργάνωση DHKP-C πέραν από Λαύριο, έχει στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Κινέτα και στο Δήλεσι και σπίτι γιάφκα ακόμα και στην Αθήνα.

Η Ελλάδα δεν εκδίδει και τα εφτά μέλη της οργάνωσης που ζητάει η Τουρκία και τα οποία καταζητούνται με ερυθρό δελτίο, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας της Interpol-Europol και της Διεύθυνσης Sirene.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, μετά τις πληροφορίες ότι μαχητικά στελέχη της DHKP-C εκπαιδεύονται στο Λαύριο εξέδωσε ανακοίνωση ότι καταδικάζει την τρομοκρατία.

Η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ και ο Χουσείν Φεβζί Τεκίν συνελήφθησαν στις 7 Ιουλίου 2011, σε σπίτι γιάφκα στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Τεκίν ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές αρχές για να μην εκδοθεί στην Τουρκία. Στο μεταξύ, η Ουνσάλ επειδή καταζητείτο από την Interpol της Γερμανίας εκδόθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011, αντί στην Τουρκία στη Γερμανία και βρίσκεται σε φυλακή στο Βερολίνο.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για το θέμα της έκδοσης των εφτά μελών της οργάνωσης είπε είναι θέμα της δικαιοσύνης ν’ αποφασίσει αν αυτοί είναι τρομοκράτες ή όχι και αυτού του είδους οι ισχυρισμοί υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα