Συνάντηση Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας την Πέμπτη

17:03 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τριμερής συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη, του Υπουργού Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Silvan Shalom και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας Γιάννη Μανιάτη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Λευκωσία.

Με πρωτοβουλία του κ. Λακκοτρύπη, θα συζητηθούν τα ζητήματα της τριμερούς και περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας του περιβάλλοντος

από υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων και της ηλεκτρικής σύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Παράλληλα, προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11:45 στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, στη Λευκωσία.

Εξάλλου, κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Shalom θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.

Συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Γεωργίας θα έχει, επίσης, ο κ. Μανιάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα