Συνάντηση Υπ. Γεωργίας και Κτηνοτρόφων Πάφου

18:23 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αποχώρηση του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Πάφου, προτού λήξει η σύσκεψη του Υπουργού Γεωργίας με τις αγροτικές οργανώσεις, και τη δήλωση από πλευράς Σοφοκλή Αλετράρη για κάποιους οι οποίοι «κοροϊδεύουν» τον αγροτικό κόσμο, δίνοντας υποσχέσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν, σημαδεύτηκε η συνάντηση Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Οργανώσεων με αντικείμενο τη στήριξη του κλάδου της κτηνοτροφίας.

Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «κάποιοι έφυγαν από τη συνεδρία πρόωρα, πριν ακούσουν κάτι πραγματικά από εμάς και μάλιστα είχαν έτοιμες τις ανακοινώσεις και δηλώσεις που θα έκαναν, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να θεωρούσαν πως χάνουν το χρόνο τους ερχόμενοι στο Υπουργείο».

«Εμείς δεν τα βάζουμε κάτω και η προσπάθεια συνεχίζεται επειδή μια οργάνωση επέλεξε να μην επιδείξει τη συνεργασία που έπρεπε με το Υπουργείο Γεωργίας », είπε ο κ. Αλετράρης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση «χρήσιμη κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύσαμε το σχέδιο και τα μέτρα στήριξης του κλάδου, τους εξηγήσαμε για τις κεφαλικές επιδοτήσεις, επανατονίζοντας ότι αυτές δίνονται για τελευταία χρονιά».

Ο Υπουργός Γεωργίας κάλεσε τους κτηνοτρόφους «να μην ακούνε υποσχέσεις από οποιονδήποτε άλλο» και είπε ότι τους λέχθηκε για τα μέτρα αύξησης του κόστους της παραγωγής και μείωσης του κόστους που προτείνεται μαζί με το Τμήμα Γεωργικών Ερευνών καθώς και για τη διενέργεια ελέγχων για την παραγωγή του χαλουμιού, σύμφωνα με το διάταγμα της 1ης Νοεμβρίου που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση, είπε ο κ. Αλετράρης, έγινε ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τα πρότυπα συμβόλαια που έχουμε ετοιμάσει για να υπογράψουν οι ομάδες των παραγωγών με τα τυροκομία για τη διάθεση του γάλακτος καθώς και για το αίτημα προς συζήτηση που θα υποβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, για το θέμα των ζωοτροφών δεδομένης της αύξησης της τιμής των σιτηρών διεθνώς.

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε Αγροτικές Οργανώσεις και κτηνοτρόφους για την πορεία του φακέλου ώστε να προωθηθεί το χαλούμι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ενώ ενημέρωσης έτυχαν και για προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση με την Εθνική Φρουρά για το θέμα της διάθεσης του αρνίσιου κρέατος αλλά και για συνάντηση που έγινε ήδη με την ΑΗΚ, η οποία φαίνεται πρόθυμη να βοηθήσει για την παροχή ρεύματος για την κτηνοτροφία.

Σε ερώτηση αναφορικά με την αποχώρηση του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Πάφου, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι δεν βρίσκεται σε αντιδικία μαζί του γιατί είναι όλοι που θέλουν στήριξη, αγώνας και η προσπάθεια συνεχίζεται, και αν δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε».

Ερωτηθείς για τη θέση που διατυπώθηκε ότι οι κτηνοτρόφοι της Πάφου επί της παρούσας Κυβέρνησης δεν πρόκειται να καθίσουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο κ. Αλετράρης είπε πως «δεν είναι θέμα Κυβέρνησης και είναι κρίμα να τους παραπλανούν κάποιοι και να τους υπόσχονται πράγματα που δεν

Keywords
Τυχαία Θέματα