Συνάντηση Ντάουνερ και Έρογλου για τις συνομιλίες

20:20 13/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση μίας ώρας είχαν σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι επειδή απαιτείται διακριτικότητα, δεν θα ήθελε να επεκταθεί, και ανέφερε ότι μεταβαίνει σήμερα στην Αυστραλία για τα Χριστούγεννα

και θα επιστρέψει με το νέο χρόνο.

Ο κ. Ντάουνερ ευχήθηκε καλό νέο έτος σε όλους τους Τουρκοκύπριους και να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό το 2014.

“Μία ημέρα θα τα καταφέρουμε. Φυσικά, εργαζόμαστε πολύ σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση”, είπε.

Ερωτηθείς εάν οι επαφές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτοβλου στα κατεχόμενα θα έχουν θετικό αντίκτυπο, ο κ. Ντάουνερ εξέφρασε την πεποίθηση “όπου και να πάει ο κ. Νταβούτογλου θα έχει θετική επίδραση”, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Έρογλου και άλλους Τουρκοκύπριους αρχηγούς για να μάθει πώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις.

Σε ερώτηση για το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι θα είναι διακριτικός και δεν θα πει πολλά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ λεπτή κατάσταση.

Όπως είπε, θα έχει επαφές με την ομάδα του και τις ομάδες των δύο πλευρών, και ότι βρίσκεται σε επαφή με τη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το Κυπριακό και την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης, και αυτή θα είναι μία ευκαιρία για να δώσει αναφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα