Συνάντηση Διοικητή ΚΤ με εμπλεκόμενους φορείς σε θέματα Pimco

08:32 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κοινή συνάντηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκου Δημητριάδη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συζητηθούν θέματα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της Pimco, μεταξύ των οποίων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί

στις 10:00 στην ΚΤ, συγκάλεσε ο ίδιος κ. Δημητριάδης. Στη συνάντηση δεν θα συμμετέχουν οι ηγεσίες των τραπεζών.

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκθεση της Pimco, καθώς και θέματα που αφορούν διαρροές στα ΜΜΕ ευαίσθητων πληροφοριών, όπως είναι το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επισύρει την προσοχή του επενδυτικού κοινού σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και αφορούν διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών αναφορικά με την κατάσταση δημόσιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τραπεζικά ιδρύματα σε σχέση με την έκθεση Pimco.

Η Επιτροπή τόνιζε ότι «οι διαρροές αυτές δεν προέρχονται από επίσημες ανακοινώσεις και, ως εκ τούτου, το επενδυτικό κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την αξιολόγηση τέτοιων πληροφοριών όταν λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις».

Ανέφερε επίσης ότι για την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, η δημοσίευση πληροφοριών που δεν βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις πρέπει να αποφεύγεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα