Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ

18:08 26/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα με ομάδα φοιτητών της ομογένειας των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που διοργανώνει στην Κύπρο και την Ελλάδα το Ίδρυμα Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου.

Κατά

τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τους ομογενείς φοιτητές για το ρόλο, τη λειτουργία και τις διαδικασίες της Βουλής και ειδικότερα για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και ανέλυσε το πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στη σαφή διάκριση των εξουσιών, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Επίσης, επεσήμανε ότι, ως πρεσβευτές της Κύπρου στις ΗΠΑ, οι ομογενείς φοιτητές μπορούν και πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν ζητά προνομιακή αλλά δίκαιη μεταχείριση στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της.

Τους φοιτητές συνόδευε ο Πρόεδρος και Διοικητικός Γενικός Διευθυντής του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαριγκάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου για τις συνεχείς προσπάθειες του AHI, και της ομογένειας γενικότερα, που αποσκοπούν στην προώθηση των κυπριακών θέσεων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα