Συμφωνία CIPA με Κινέζο πρόξενο για προώθηση Κύπρου στην Κίνα

18:32 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για σκοπούς προώθησης της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στην αγορά της Κίνας το Διοικητικό Συμβούλιο του CIPA συνήψε συμφωνία με τον Βοηθό Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στο Χονγκ Κονγκ και Μακάο, Γιανγκ Γκι, στις 24/2/2011, αμείβοντάς τον ετησίως για τις υπηρεσίες

και διευκολύνσεις του με το ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του, ο CIPA εξηγεί ότι το 2010 το Διοικητικό του Συμβούλιο «αποφάσισε την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στην αγορά της Κίνας και διερεύνησε τις προοπτικές διορισμού οργανισμού ή ατόμου που θα του παρείχε τις σχετικές υπηρεσίες».

Ο CIPA αναφέρει ότι απευθύνθηκε σχετικά στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα και του προτάθηκε o κ. Γιανγκ Γκι και μετά από σχετικές επαφές ο CIPA συνήψε συμφωνία με τον εν λόγω κύριο στις 24/2/2011 για την παροχή σχετικών υπηρεσιών και διευκολύνσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη διάρκεια της μέχρι σήμερα συνεργασίας του με τον CIPA o κ. Γιανγκ Γκι και οι συνεργάτες του παρείχαν υπηρεσίες στο CIPA για τη διοργάνωση στην Κίνα εκθέσεων και παρουσιάσεων (roadshows) των επενδυτικών ευκαιριών στην κυπριακή αγορά, σε έξι τουλάχιστον αποστολές του Οργανισμού».

Επιπρόσθετα, ο κ. Γκι οργάνωσε αριθμό αποστολών Κινέζων επενδυτών στην Κύπρο.

Για την κάλυψη των προαναφερθεισών υπηρεσιών καθώς και για τη διάθεση γραφειακού χώρου και διοικητικής υποστήριξης στην Κίνα, ο CIPA καταβάλλει ετησίως το ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα