Σύλληψη 3 προσώπων ως ύποπτα για οικειοποίηση €3,85 εκατομμυρίων

12:37 2/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρία άτομα συνέλαβε η Αστυνομία σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση οικειοποίησης ποσού ύψους €3,85 εκατομμυρίων που αποτελεί αποζημίωση για απαλλοτρίωση γης.

Όπως αναφέρει σημερινή αστυνομική ανακοίνωση, συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση τρία πρόσωπα ηλικίας 70, 66 και 56 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, κλεπταποδοχή και απάτης.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, τα πιο πάνω πρόσωπα, φέρονται να οικειοποιήθηκαν το χρηματικό ποσό των €3.850.400, το οποίο αποτελεί

μέρος αποζημίωσης για απαλλοτρίωση γης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει καταγγελία στην Αστυνομία από Τουρκοκύπρια, που διαμένει στη Βρετανία, ότι πήρε περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ λιγότερα από το ποσό, που συμφωνήθηκε με την κυπριακή κυβέρνηση για αποζημίωσή της από απαλλοτρίωση γης στη Λεμεσό. Στο ακίνητό της είχε ανεγερθεί ο συνοικισμός των Πολεμιδιών τη δεκαετία του 1980.

Η Αστυνομία, η οποία διερευνά υπόθεση κλοπής υπό υπαλλήλου, συνωμοσία, πλαστογραφία και αδικήματα με βάση τον νόμο περί συγκάλυψης, προχώρησε στη σύλληψη ενός δικηγόρου από τη Λάρνακα και δύο άλλων προσώπων, ενώ αναζητείται και ένας Τουρκοκύπριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα