Συλλήψεις στις ΗΠΑ για πρόθεση χρήσης τοξικής ουσίας κατά πολιτών

10:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Τέσσερεις άντρες συνέλαβαν την Τρίτη οι ομοσπονδιακές αμερικανικές Αρχές, με την  κατηγορία ότι σχεδίαζαν να αγοράσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και να παραγάγουν  θανατηφόρα τοξική ουσία, με στόχο να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον Αμερικανών  πολιτών και μελών της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης

της χώρας ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες φέρονται ως  μέλη της πολιτοφυλακής και στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν μιαν ουσία, τη  ρικίνη, την οποία θα χρησιμοποιούσαν στις επιθέσεις τους.

”Τα υποτιθέμενα μέλη της πολιτοφυλακής κατηγορούνται για επικείμενες επιθέσεις  εναντίον των ίδιων των συμπατριωτών τους και της Κυβέρνησης”, δήλωσε η Σάλι Κουίλιαν Γέιτς, δικηγόρος και εκπρόσωπος της περιφέρειας της Τζόρτζια.

”Παρά το ότι επικεντρωνόμαστε στους κινδύνους που διατρέχουμε από εξτρεμιστές, αυτή η υπόθεση καταδεικνύει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, προκειμένου να προστατεύουμε τη χώρα μας από τους πολίτες που ζουν και δρουν μέσα στα ίδια μας τα σύνορα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας”, πρόσθεσε η κ. Γέιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα