Συλλήψεις για τοκογλυφία – Ζητούσαν επιτόκιο 240% το χρόνο!

19:14 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρόσωπα, τα οποία είχαν δανείσει, από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, κάτοικο Λευκωσίας με 20.000 περίπου ευρώ και με επιτόκια που έφθαναν το 240% ετησίως, συνελήφθησαν από την Αστυνομία και προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που εξέδωσε διατάγματα προσωποκράτησής των ως υπόπτων σε υποθέσεις τοκογλυφίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απειλών και εκβιασμών.

“Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας”, είπε σε δηλώσεις του σήμερα ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Γιώργος Χινινός, “διερευνά υπόθεση

τοκογλυφίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απειλών και εκβιασμών, με ενεχόμενα έξι πρόσωπα”.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Χινινός, “πρόσωπο από τη Λευκωσία κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λευκωσίας ότι, από το 2011 (τον περασμένο Νοέμβριο) μέχρι σήμερα, έχει δανεισθεί με υψηλό επιτόκιο χρήματα από έξι πρόσωπα, που προέρχονται από τη Λευκωσία και από τη Λεμεσό”.

“Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα”, δήλωσε ο Επικεφαλής του ΤΑΕ, προσθέτοντας ότι τα πρόσωπα αυτά “έχουν ήδη προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και εναντίον τους εκδόθηκαν διατάγματα προσωποκράτησης τεσσάρων και πέντε ημερών”.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από πλευράς του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, είπε ο κ. Χινινός, συνεχίζεται.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος του επιτοκίου με το οποίο δάνειζαν οι συλληφθέντες ως τοκογλύφοι, ο κ. Χινινός ανέφερε ότι τα χρήματα που έδιδαν ως δάνειο έφεραν επιτόκιο 20% μηνιαίως, δηλαδή 240% ανά έτος, ενώ το σύνηθες επιτόκιο σε ανάλογα δάνεια από τα νόμιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φθάνει μέχρι το 8% ετησίως.

Ως προς τα ποσά που έχουν δοθεί ως δάνεια, ο κ. Χινινός ανέφερε ότι το συνολικό ποσόν ήταν γύρω στις 20.000 ευρώ και ότι πρόκειται για “διάφορα ποσά, από 3.000 ευρώ έως και 8.000 ευρώ, από διάφορα πρόσωπα, που δεν αποτελούσαν μία σπείρα, αλλά ήσαν διαφορετικές περιπτώσεις και διαφορετικοί άνθρωποι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα