Συλικιώτης: Σε πλεονασμό ρεύματος οφείλεται η σημερινή διακοπή

18:16 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε πλεονασμό ρεύματος και όχι ανεπάρκεια οφείλεται η σημερινή διακοπή ρεύματος, η οποία επηρέασε ολόκληρη την Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ύστερα από επίσκεψή του στα γραφεία του ΚΟΤ.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι από το πρωί βρίσκεται

σε συνεχή επικοινωνία με τον Ρυθμιστή και τις μεσημβρινές ώρες επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου και είχε μια επεξήγηση από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς και τους συνεργάτες του.

«Παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα. Δεν είναι θέμα επάρκειας, θα έλεγε είναι περισσότερο θέμα πλεονασμού, υπάρχει πλεονασμός», ανέφερε ο κ. Συλικιώτης.

Πρόσθεσε ότι είναι ένα θέμα που δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει για αυτό και παρουσιάστηκε σε ώρες που δεν ήταν ώρες αιχμής. Εξήγησε ότι όταν δημιουργείται πλεονασμός ρεύματος, πρέπει κάπου να διοχετεύεται. Είπε επίσης ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο αυτή την εποχή, και όταν υπάρχει υψηλή ζήτηση, όπως στους καλοκαιρινούς μήνες, δεν μπορούν να εμφανιστούν τέτοια προβλήματα.

«Ηδη έχω ενημέρωση και από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και από την ΑΗΚ και από τον Ρυθμιστή ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα το καλοκαίρι όσον αφορά την επάρκεια. Ομως παρουσιάστηκε μια συγκεκριμένη βλάβη τώρα και αυτό που έχω ζητήσει είναι να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο που είχαμε σήμερα το πρωί», ανέφερε.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι ζήτησε τόσο από τον Ρυθμιστή όσο και από τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ να γίνει μια ειδική σύσκεψη σήμερα το απόγευμα και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω των βλαβών στις μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα