Συγκλίσεις σε πραγματική βάση θέσεων διαπίστωσαν Λιλλήκας – Οικολόγοι

16:17 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει την αλήθεια στο λαό σε ό,τι αφορά τη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, ο υποψήφιος για την Προεδρία Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε πως η Τουρκία αποσκοπεί σε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση και σε μετέπειτα στάδιο σε εκτουρκισμό και έλεγχο ολόκληρου του νησιού.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση του κ. Λιλλήκα με την ηγεσία των Οικολόγων, τόσο ο κ. Λιλλήκας όσο και η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου σχολίασαν τις αναφορές του Προέδρου Χριστόφια για τη λύση διζωνικής– δικοινοτικής

ομοσπονδίας.

Η κ. Παναγιώτου χαρακτηρίζοντας ατυχείς τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως οι Οικολόγοι απαντούν «καθαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτό που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο διαχωρισμό και τη διχοτόμηση είναι οι προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη και διασταυρωμένη ψήφο, παραμονή 50,000 εποίκων, παραχώρηση στους Τούρκους των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών πριν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, και κυρίως οι προτάσεις του για το περιουσιακό.

«Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν αποτελεί πανάκεια, ούτε η απόρριψη της σημαίνει τη διχοτόμηση και την καταστροφή», είπε η κ. Παναγιώτου..

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι απόρριψη της δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας σημαίνει διχοτόμηση, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι διαφωνεί κάθετα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι η διζωνική λύση του Κυπριακού είναι συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση, αναφέροντας ότι θα ήταν καλό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απαντήσει στα ερωτήματα, που του υπέβαλε χθες «και μένουν αναπάντητα και να ενημερώσει με ειλικρίνεια τους πολίτες κατά πόσο με τη διζωνική, όπως την έχει διαπραγματευτεί, οι δύο κοινότητες θα ζουν μαζί σε μεικτές πόλεις και χωριά ή αν θα ζουν ως γείτονες σε δύο χωριστά συνιστώντα κράτη».

«Θα πρέπει επίσης να απαντήσει εάν οι Ε/κ θα απολαμβάνουν όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών και θα έχουν το δικαίωμα να διακινούνται και να εγκαθίστανται ελεύθερα σε όλη την Κύπρο, δικαίωμα που θα έχουν οι Τούρκοι της Τουρκίας και το οποίο τους παραχώρησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνέχισε ο υποψήφιος Πρόεδρος..

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμα ότι βρίσκει παράδοξη την επιλογή της εκδήλωσης των αντιστασιακών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υπερασπιστεί τη διζωνική.

«Οι αντιστασιακοί το 1974 υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με βάση τα όσα ο ίδιος έχει συμφωνήσει προάγει μια λύση που προϋποθέτει την κατάλυση της Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού από δύο συνιστώντα κράτη», παρατήρησε ο κ. Λιλλήκας προσθέτοντας ότι ‘αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο».

Σχολιάζοντας αναφορά ότι ως συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου και ακολούθως συνεργαζόμενος με το ΑΚΕΛ υπερασπίστηκε τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι μέσα από την ίδια τη ζωή και την τριβή με την τουρκική πολιτ

Keywords
Τυχαία Θέματα