Συγχαρητήρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου στο νέο Πρόεδρο

18:49 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

To Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου με ανακοίνωσή του συγχαίρει το Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέροντας πως “αναμένουμε την στενή συνεργασία της Κυβέρνησης με την κοινωνία των πολιτών σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραμένουμε στη διάθεση σας για μελλοντικές διαβουλεύσεις”.

“Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας αναμένουμε ότι πρωταρχικός στόχος στην υλοποίηση του προγράμματος του αξιότιμου Προέδρου θα είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων για ανάκαμψη της κυπριακής

οικονομίας. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποφάσεων και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζουμε ότι πρέπει ταυτόχρονα να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους της προώθησης της ισότητας των φύλων και της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, αποτρέποντας οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση”, αναφέρει το Ινστιτούτο.

Προσθέτει πως “η ισότητα των φύλων και η εξάλειψη της βίας δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος για την κοινωνία, αλλά ως αναγκαία προϋπόθεση για κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση. Η ισότητα των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου”.

“Επίσης, η ισότητα ανδρών και γυναικών αναδεικνύεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της εφαρμογής της Στρατηγικής `Ευρώπη 2020` καθότι σχετίζεται άμεσα με τους στόχους της απασχόλησης, της ισομισθίας, της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, της αναβάθμισης των υπηρεσιών φροντίδας παιδιών κ.ά. Ένα άλλο καίριο ζήτημα αποτελεί η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων όπου αναμένουμε την ουσιαστική συμβολή της νέας διακυβέρνησης για την ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών τόσο στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και σε άλλες πολιτικές θέσεις κλειδιά. Μια κυβέρνηση που θέλει να χαρακτηρίζεται πραγματικά δημοκρατική πρέπει να διασφαλίζει την ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών σε όλα τα επίπεδα”, προστίθεται.

“Με βάση τις εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί από τον οργανισμό μας κατά την προεκλογική περίοδο (επισυνάπτονται) αναμένουμε να δούμε την ισότητα των φύλων ψηλά στη πολιτική ατζέντα της νέας διακυβέρνησης. Ευχόμαστε καλή αρχή στον κ. Νίκο Αναστασιάδη στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει”, καταλήγει το Ινστιτούτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα