Σβήστε το τσιγάρο μια για πάντα!

08:37 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέλετε να σταματήσετε να καπνίζετε, αλλά δεν ξέρετε γιατί; Το «επειδή είναι κακό» δεν είναι αρκετός λόγος. Για να κινητοποιηθείτε θα πρέπει να έχετε κάποιον ισχυρό προσωπικό λόγο. Ίσως να θέλετε να προστατεύσετε την οικογένειά σας από το παθητικό κάπνισμα. Μπορεί πάλι να σας φοβίζει ο καρκίνος του πνεύμονα. Ή να θέλετε να δείχνετε και να αισθάνεστε νεότεροι. Βρείτε τον λόγο που θα κινητοποιήσει και θα νικήσετε την επιθυμία για τσιγάρο.

Μπορεί να μοιάζει δελεαστική η σκέψη να πετάξετε το πακέτο και να ανακοινώσετε ότι σταματήσατε το κάπνισμα, έτσι απλά. Αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει. Το 95% των ατόμων που προσπαθεί να σταματήσει το κάπνισμα χωρίς θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή τελικά υποτροπιάζει. Ο λόγος είναι ότι η νικοτίνη είναι εθιστική. Ο εγκέφαλος έχει συνηθίσει την νικοτίνη και την αναζητά. Η απουσία της από τον οργανισμό οδηγεί σε στερητικά συμπτώματα.

Όταν σταματάτε το κάπνισμα, η έλλειψη νικοτίνη προκαλεί εκνευρισμό, κατάθλιψη, ανησυχία και ευερεθιστότητα. Η επιθυμία για μια «τζούρα» είναι ακατανίκητη. Η θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης μπορεί να συντελέσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αυτών….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα