Στυλιανίδης: Δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων ή περικοπής μισθών και συντάξεων

12:22 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση εργάζονται ακατάπαυστα για την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών και υπογραφής του μνημονίου, το συντομότερο δυνατό, για να λήξει η αβεβαιότητα, αναφέρει με γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει στη δήλωση του ότι «η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει δημόσια διαπραγμάτευση και θα ενημερώσει τους πολίτες τη στιγμή που θα υπάρχουν γεγονότα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως, δεν συντρέχει

κανένας λόγος πανικού».

«Αυτό που η Kυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει», προσθέτει, «είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων ή περικοπής μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση έχει κοινωνική ευαισθησία, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη και αυτό θα επιβεβαιωθεί από το αποτέλεσμα».

Ηδη, συνεχίζει ο κ. Στυλιανίδης, «διαμορφώνονται καλύτερες συνθήκες. Η Κυβέρνηση με το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο πιστεύει ότι σύντομα θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα αρχή ανάπτυξης, προόδου και προοπτικής».

Εν τω μεταξύ, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαρτίου.

Αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα λάβει, επίσης, μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των επαφών του την ερχόμενη Παρασκευή.

«Στόχος», σύμφωνα με τη δήλωση του Εκπροσώπου , «είναι να διαμορφωθεί θετικό κλίμα για την τελική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη συνάντηση κορυφής της Ευρωζώνης».

«Όλη αυτή η δραστηριότητα έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στελεχών της Κυβέρνησης σε άλλες χώρες στο εξωτερικό. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός καλύτερου πλαισίου διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 16 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα