Στόχος η σύγχρονη εκπαίδευση δήλωσε ο Υπ. Παιδείας

11:56 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος δήλωσε την Παρασκευή ότι πάγιος στόχος του Υπουργείου Παιδείας παραμένει οι μαθητές των δημόσιων σχολείων να φοιτούν μέσα σε σχολικές μονάδες σύγχρονες, ασφαλισμένες, στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων.

Μετά από επίσκεψή του στο Α’ Δημοτικό Λακατάμιας, σχολείο στο οποίο υπάρχει εργοτάξιο σε εξέλιξη, ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους τα σχολεία

θα λειτουργήσουν χωρίς εργοτάξια, ενώ και εκεί όπου αναγκαστικά θα υπάρχουν, το θέμα της ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών είναι απόλυτα διασφαλισμένο.

Ο κ. Κενεβέζος είπε ότι για να υπάρχουν εν εξελίξει εργοτάξια αυτό είναι πολύ θετικό γιατί σημαίνει ότι η εκπαίδευση του τόπου είναι σε συνεχή αξιολόγηση, αναβάθμιση και επέκταση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι η Οργάνωση ασπάζεται τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας για ένα σύγχρονο σχολείο, ενώ αναφορικά με τα εργοτάξια είπε ότι είναι σημαντικό για τα σχολικά κτίρια να επιδέχονται ανακατασκευών και επεκτάσεων με βάση σύγχρονα πρότυπα.

Πρόσθεσε ότι η ΠΟΕΔ είναι πλήρως ικανοποιημένη με τα μέτρα ασφάλειας που τηρούνται και ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα εν εξελίξει εργοτάξια πολλά από τα οποία έχει επιθεωρήσει προσωπικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα