Στο Βίλνιους για την Άτυπη Σύνοδο ΥΠΑΜ ΕΕ ο Φωτίου

16:08 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για το Βίλνιους της Λιθουανίας αναχωρεί την Πέμπτη, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες, το οποίο θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τα θέματα της άμυνας και της ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ένωσης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν από τους Επιχειρησιακούς Διοικητές για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ, οι οποίες διεξάγονται στα πλαίσια της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).

Επιπλέον, αναμένεται ότι οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εταιρικές σχέσεις της Ένωσης στον τομέα της ΚΠΑΑ, καθώς επίσης και για τις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει η Ένωση στον τομέα της ασφάλειας.

Της Άτυπης Συνόδου θα προεδρεύσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνη Κάθριν Άστον, ενώ στη συζήτηση ορισμένων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης των Υπουργών θα συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λιθουανία ο κ. Φωτίου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian με τον οποίο θα συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Συρία.
Ο Υπουργός Άμυνας επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα