Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα των δύο ηλεκτρικών αυτοκίνητων της Mitsubishi

19:06 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Mitsubishi από το 1966 ξεκίνησε την έρευνα για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε μεγάλα ποσά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) θα εξελιχθούν μελλοντικά σε βασικά προϊόντα. Αυτή την άποψη δικαιώνουν και οι πρόσφατες ανησυχίες των επιστημόνων για το φαινόμενο αύξησης της παγκόσμιας θερμότητας.

Η πρώτη προσπάθεια μαζικής παράγωγης ηλεκτρικών οχημάτων ήταν το πρωτοποριακό i-MiEV, το οποίο κυκλοφόρησε το

2009. Ο στόχος που έχει θέσει η εταιρεία ήταν το 20% των οχημάτων να είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2020. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και πως ένα ακόμη δείγμα της προσπάθειάς της είναι το νέο Outlander Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV).

Επεκτεινόμενη ακόμα περισσότερο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διερευνά τώρα όλη τη γκάμα των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης Pure Electric (EV), Hybrid Electric (HEV), Plug-in Hybrid Electric (PHEV). Δύο ακόμη δείγματα της προσπάθειάς της είναι τα δύο πρωτότυπα μοντέλα που θα γιορτάσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17/3/2013), δίπλα στο νέο Outlander PHEV.

Πρόκειται για τα Concept GR-HEV και Concept CA-MiEV.

Το πρώτο χρησιμοποιεί την τεχνολογία μόνιμης τετρακίνησης (4WD) της εταιρείας, με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου ενεργητικής ασφάλειας Super All Wheel Control (S-AWC), που προσφέρει υψηλή ελκτική πρόσφυση, ευστάθεια και επιδόσεις σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Αυτό το πρωτότυπο εξελίχθηκε με φιλόδοξο στόχο εκπομπών CO2 κάτω από 149 γραμ./χλμ., πολύ καλύτερο από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

Το Concept CA-MiEV θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το EV των προαστίων. Βασισμένη στα σχόλια των πελατών i-MiEV την τελευταία τριετία και στη συνεχή τεχνολογική πρόοδο των μπαταριών κα των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, η εταιρεία ανακοινώσε ότι πιστεύει πως ήρθε η ώρα να φέρει τα γνήσια EV μοντέλα εκτός του αυστηρά αστικού περιβάλλοντος.

Το κομψό Concept CA-MiEV μπορεί να προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. χάρη στην επόμενη γενιά συστημάτων EV, στις μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, στο ελαφρύ βάρος και στην προηγμένη αεροδυναμική. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση στα προάστια και εκτός πόλης γενικότερα.

Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά σε πραγματικές συνθήκες περιλαμβάνουν ασύρματη τεχνολογία φόρτισης, λειτουργίες με ενεργοποίηση μέσω smartphone, κλπ.

Τέλος, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται στην εξέλιξη παγκόσμιων αρχιτεκτονικών, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα