Στο πλευρό των Ελληνοποντίων της Πάφου ο Σ. Βέργας

21:41 16/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μηνύματα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά έστειλε στη φετινή εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας των Ελληνοποντίων της Πάφου, ο δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας, διαβεβαιώνοντας τους, παράλληλα, ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Βέργας είπε ότι «πέρσι ήμουν λίγο απαισιόδοξος γιατί ήξερα ότι το 2012 θα ήταν ένας δύσκολος χρόνος για την Πάφο, για μας

και για σας» .

«Ξέρω», είπε ο κ Βέργας, «ότι πάρα πολλοί από εσάς έχασαν τη δουλειά τους και πολλοί αναγκάστηκαν να κάνουν σκέψεις για να εγκαταλείψουν την Πάφο, κάποιοι μάλιστα» όπως είπε, «την εγκατέλειψαν».

«Εσείς», συνέχισε, «που κάνατε υπομονή και μείνατε στην Πάφο, θα δείτε ότι από το Μάρτιο θα ανοίξουν οι δουλειές», διαβεβαιώνοντας τους πως θα σταθεί στο πλευρό τους.

«Μόνο ένας που δεν ξέρει την ιστορία του Πόντου δεν μπορεί να σας κατανοήσει, και εγώ την ξέρω», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Πάφου ανακοίνωσε επίσης πως κάθε Παρασκευή στις 11 – 12 θα βρίσκεται κοντά στους Ελληνοπόντιους και το γραφείο του θα είναι ανοικτό για τους Ελληνοπόντιους της πόλης.

Συγκινητική ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του πάτερ Δημήτριου Αποστολίδη, πατέρα του Χαράλαμπου Αποστολίδη προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων από τις Σέρρες ο οποίος ανέφερε «το δικό μας το μιλέτι, η δική μας η φυλή οι γηγενείς Πόντιοι, από την Τραπεζούντα, την Σαμψούντα, τη Κερασούντα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τις ξεπερνούμε ,γιατί ένα ποίημα λέει, η Ελλάδα λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά».

Από την πλευρά της, η Μάγια Καριμπίδη εκπρόσωπος του Προξενείου της Γεωργίας στην Πάφο ευχαρίστησε το δήμαρχο για την παρουσία του και για την συμπαράσταση που επέδειξε στους ελληνοπόντιους της Πάφου. «Σας χρειαζόμαστε», είπε απευθυνόμενη στο δήμαρχο η κα. Καριμπίδη, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που πολλές οικογένειες χρειάζονται στήριξη.

Ο Ραούλ Τσαχίδης πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοποντίων Άγιος Τρύφωνας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των ελληνοποντίων που ζούν στην Πάφο «καλή χρονιά, αγάπη , υγεία, συνείδηση, ανθρωπιά και ειρήνη».

Ο τυχερός στο μεταξύ που κέρδισε το φλουρί, θα παραλάβει αύριο ένα δωροκουπόνι αξίας 150 ευρώ από το Δήμο Πάφου .

Εξάλλου, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ημέρα της Αποδόσεων της εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου για την Ελληνοποντιακό Ελληνισμό θα τελεσθεί θεία λειτουργία στις 8:30 π.μ. στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Νέου Ιορδάνου Ποταμιού Λεμεσού και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα