Στο Δικαστήριο για υποθέσεις συνομωσίας προς διάπραξη φόνου 36χρονος

19:37 18/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αύριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του το Δικαστήριο αναφορικά με την προσωποκράτηση 36χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας για φόνο και συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

«Σχετικά με την υπόθεση σύλληψης του 36χρονου που αφίχθηκε χθες από το εξωτερικό και για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα

σύλληψης, παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης σχετικά με δύο υποθέσεις για τις οποίες καταζητείτο», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Πρόσθεσε ότι οι υποθέσεις αφορούν «συνωμοσία για φόνο και απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες που διαπράχθηκε στις 25/12/2009 στην Λευκωσία και υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και παράνομης κατοχής οπλισμού και άλλα αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν από 31/01/2010 μέχρι 15/04/2010».
Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «το Δικαστήριο αποφάσισε όπως ο 36χρονος παραμείνει υπό κράτηση για να εκδώσει την απόφαση αύριο κατά πόσον θα εκδοθεί σχετικό διάταγμα».

Όσον αφορά το θέμα που έχει τεθεί από τον δικηγόρο του 36χρονου ότι έχει στείλει επιστολές στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και δεν πήρε απάντηση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «όντως υπήρξαν δύο επιστολές ημερομηνίας 24/10/2013 και 23/01/2014 για τις οποίες είχε απαντήσει το Αρχηγείο Αστυνομίας γραπτώς προς το δικηγόρο και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και του Γενικού Εισαγγελέα ότι η δικαιοσύνη θα έπρεπε να ακολουθήσει την πορεία της».
Οι δύο επιστολές αφορούσαν συγκεκριμένο αίτημα.

Παράλληλα, η αρμόδια αξιωματικός του ΤΑΕ Αρχηγείου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το δικηγόρου του 36χρονου στον οποίο εξηγήθηκε η θέση της Αστυνομίας, είπε ο κ. Αγγελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα