Στο 7,5% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της Κίνας

09:48 15/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανάπτυξη 7,5% κατέγραψε η κινεζική οικονομία το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη επιβράδυνση στην ανάπτυξη, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σε σχέση με την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.

Το ποσοστό αύξησης του κινέζικου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ήταν ανάλογο με τη μέση πρόβλεψη των 10 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του AFP.

Η

ανάπτυξη κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους ανήλθε στο 7,6%, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) της Κίνας.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Κίνας το πρώτο εξάμηνο ήταν “γενικά σταθερές” και εντός των προσδοκιών, δήλωσε εκπρόσωπος της NBS.

“Ωστόσο, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μια σκληρή και περίπλοκη οικονομική κατάσταση”, πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη τους τρεις πρώτους μήνες του έτους είχε ανέλθει στο 7,7%, που ήταν χαμηλότερη από το 7,9% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής φέτος έχουν αποδειχθεί απογοητευτικά μετά την ανάπτυξη 7,8% που σημειώθηκε το 2012 και η οποία ήταν η χειρότερη στα τελευταία 13 χρόνια.

Επίσης τη Δευτέρα, η NBS ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο αυξήθηκε 8,9%, σε ετήσια βάση και 9,3% τους πρώτους έξι μήνες του 2013.

Εν τω μεταξύ, οι επενδύσεις παγίου ενεργητικού, βασικό μέτρο των δημοσίων δαπανών για υποδομές, αυξήθηκαν 20,1% το πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 13,3% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση και 12,7% το πρώτο εξάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα