Στήθηκε πανηγύρι με λοκμάδες και σούβλες στον Ασπρόκρεμμο

19:02 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ντόπιοι και ξένοι έτρεξαν από νωρίς το πρωί στην περιοχή Ασπρόκρεμμος για να θαυμάσουν και να απολαύσουν από κοντά την υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου.

Στην περιοχή στήθηκε ολόκληρο πανηγύρι με λοκμάδες, σούβλες, σιταροπούλες και παγωτά.

Οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων Αναρίτας, Χολετριών, Νικόκλειας, Τίμης και Μανδριών είχαν να δουν το φράγμα υπερχειλισμένο εδώ και οκτώ χρόνια.

Οπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, είναι κατενθουσιασμένοι με το θέαμα, αφού όπως είπαν το είχαν στερηθεί για πολλά χρόνια. Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα όπως ο Ασπρόκρεμμος υπερχειλίζει κάθε χρόνο.

Το φράγμα του Ασπρόκρεμμου υπερχείλισε στις 6.30 χθες το απόγευμα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου και υπερχείλισε για τελευταία φορά το 2004. Το φράγμα αποτελεί την κύρια πηγή νερού του μεγάλου αρδευτικού έργου Πάφου και τα τελευταία χρόνια την κύρια πηγή ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής της Πάφου.

Ο Ασπρόκρεμμος έχει χωρητικότητα 52.375.000 κυβικά μέτρα νερού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο επαρχιακός μηχανικός στο Τμήμα Υδάτων Βάσος Σωκράτους εξέφρασε την ικανοποίησή του από την υπερχείλιση του φράγματος. Οπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και κάλεσε το κοινό να μην προσεγγίζει τις όχθες του φράγματος και να μην αναβαίνει πάνω στις διαφορές κατασκευές αλλά ούτε και να προσεγγίζει τον ποταμό.

Αυτή τη στιγμή, μεταξύ του δρόμου Χολετριών –Πάφου επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω των δεκάδων πολιτών που επισκέπτονται την περιοχή του Απρόκρεμμου.

Στην Πάφο υπερχείλισαν το 2012 άλλα τρία φράγματα, του Πωμού και της Αργάκας και της Αρμίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα