Στην τελική ευθεία οι Οικολόγοι για τον υποψήφιο των προεδρικών

17:23 2/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τους τέσσερις πυλώνες που θα κρίνουν και την τελική επιλογή του Κινήματος Οικολόγων για τις Προεδρικές Εκλογές, αποφάσισε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή, που συνεδρίασε στην Ακτή του Κυβερνήτη, ενώ η τελική απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το Κίνημα αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις της, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, ανέφερε πως οι τέσσερις αυτοί πυλώνες αφορούν το πλαίσιο των αρχών λύσης του Κυπριακού, το πλαίσιο της συναπόφασης και της συναντίληψης όσον αφορά τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων,

ειδικά της οικονομίας και του κυπριακού, τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου και τέλος, την αξιοπιστία των υποψηφίων προέδρων.

“Μπαίνουμε σε διαδικασία προσυνεδριακών επαρχιακών συνελεύσεων και στις 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Παγκύπριο Έκτακτο Συνέδριο που εκεί θα γίνει και εσωτερική δημοσκόπηση, στη βάση της οποίας θα κριθεί και το τελικό αποτέλεσμα, γύρω στα μέσα Οκτωβρίου”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σε ποια βάση τα μέλη θα κληθούν να απαντήσουν στο εσωτερικό δημοψήφισμα, η κ. Παναγιώτου απάντησε “στη βάση της ενημέρωσης που θα τύχουν από την πολιτική επιτροπή, μέσα από τις συναντήσεις αλλά και τα έγγραφα τα οποία έχουν ανταλλαγεί και βέβαια και μέσα από το ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης, που θα έχει και ποσοτικό και ποιοτικό χαρακτήρα”.

Όσον αφορά τα ονόματα των υποψηφίων που το Κίνημα συζητεί, η κ. Παναγιώτου δήλωσε πως, συζητούνται τα ονόματα όσων έχουν ζητήσει να μπουν σε διάλογο με τους Οικολόγους και οι οποίοι, μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Λιλλήκας και η Μακαρία Στυλιανού, ενώ θα συμπεριληφθεί και το όνομα Σταύρου Μαλά, εφόσον ο ίδιος το ζητήσει.

Κληθείσα εξάλλου, να σχολιάσει πληροφορίες για θέσπιση πολυετούς μηχανισμού χρηματοδότησης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, από την ΕΕ, ως να πρόκειται για τρίτη χώρα, η ΓΓ των Οικολόγων δήλωσε πως “φαίνεται ότι το φάντασμα του Σχεδίου Ανάν ζει και βασιλεύει στις Βρυξέλλες”.

“Οι Τ/κ πρέπει επιτέλους να αναλάβουν το κόστος της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και την ευρωζώνη”, είπε και συμπλήρωσε πως “πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη ότι σήμερα, περισσότερη οικονομική βοήθεια χρειάζονται οι Ε/κ από την ΕΕ, οι οποίοι καλούνται να υποστούν όλους τους περιορισμούς και τις αρνητικές επιπτώσεις της ένταξης στην ΕΕ και του επικείμενου μνημονίου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα