Στην πώληση 550 σπιτιών, προχώρησε σε 3 μήνες η ‘κακή τράπεζα’ της Ισπανίας

22:12 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην πώληση 550 σπιτιών από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν άρχισε τις εργασίες της, προχώρησε η “κακή τράπεζα” της Ισπανίας, “SAREB”, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ίδια η τράπεζα, η οποία αποτελεί το κλειδί για τον καθαρισμό των επισφαλών δανείων που κλυδωνίζουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Η Ισπανία δημιούργησε την “κακή τράπεζα” με την ονομασία “SAREB”, τον περασμένο χρόνο για να απορροφήσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε προβληματικά στοιχεία ενεργητικού που επιβαρύνουν

τους ισολογισμούς των ισπανικών τραπεζών, μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων το 2008. Αλλά υπέγραψε μόνο τις συμβάσεις που επιτρέπουν να διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία που παραχωρήθηκαν σε αυτήν από τις τράπεζες στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τράπεζας περιλαμβάνει 55.700 οικίες, 15.000 υπανάπτυκτα οικόπεδα, περίπου 30 ξενοδοχεία, καθώς και 185.000 τετραγωνικά μέτρα γραφείων και 150.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων σε εμπορικά κέντρα.

Η “SAREB” έχει πουλήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν υπέγραψε τις συμβάσεις σχετικά με τη διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού, μέχρι και τον Μάιο, συνολικά 550 οικίες, αναφέρει σε ανακοίνωση η τράπεζα.

«Επιπρόσθετα από τις πωλήσεις που έχουν κλείσει τους τελευταίους τρεις μήνες, η SAREB έχει άλλες 800 εργασίες που εκκρεμούν για κλείσιμο και έχει λάβει προκαταρκτικές προσφορές για άλλες 2.200 περιουσίες”, σημειώνει.

Η SAREB ανέλαβε να διαχειριστεί επισφαλή δάνεια, συνολικού ποσού 50,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και υποτίμησε σημαντικά τις περιουσίες, τις οποίες αγόρασε σε μεγάλη έκπτωση.

Η SAREB έχει ως στόχο να αντλήσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τις πωλήσεις του τρέχοντος έτους και να ρευστοποιήσει το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων μέσα σε 15 χρόνια.

«Η εταιρεία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να τηρήσει την εντολή που της έχει δωθεί”, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της SAREB Belen Romana.

Keywords
Τυχαία Θέματα