Στην Ινδία ο Ολάντ με στόχο μια «στρατηγική συμμαχία»

08:03 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε την Πέμπτη μια νέα ώθηση για να οριστικοποιήσει την πώληση των πολεμικών αεροσκαφών Rafale, αξίας 12 δις δολαρίων, κατά τις συνομιλίες στην Ινδία όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ασία από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος συνοδευόταν από μια πολύ υψηλή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 5 Υπουργούς, περιλαμβανομένων

του ΥΠΕΞ, Λοράντ Φαμπιούς και του ΥΠΑΜ, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, αλλά και τους επικεφαλής 60 γνωστών γαλλικών εταιρειών.

Το ταξίδι στοχεύει στη δημιουργία μιας στρατηγικής Ινδο-γαλλικής συμμαχία που άρχισε 15 χρόνια πριν, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ολάντ στην Ασία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Μάιο και αξιωματούχοι τόσο από την Γαλλία όσο και από την Ινδία δήλωσαν ότι η αποστολή αυτή υπογραμμίζει την σημασία που το Παρίσι αποδίδει στο να συσφίξει σχέσεις με την δεύτερη γρηγορότερα αναπτυχθείσα οικονομία στον κόσμο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Manmohan Singh και άλλους Υπουργούς πριν μεταβεί στην πόλη – οικονομικό κέντρο Βομβάη όπου θα έχει συναντήσεις με κάποιους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας.

Οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Γάλλο Πρόεδρο αντανακλούν την ευρεία γκάμα των γαλλικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες εξαγωγής στην τεράστια αγορά της Ινδίας, από αγαθά πολυτελείας της εταιρείας LVMH μέχρι του αεροδιαστημικού γίγαντα EADS που κατασκευάζει τα αεροπλάνα Airbus. Ο Ολάντ θα ασκήσει έντονες πιέσεις για μια συμφωνία 12 δις δολαρίων (9,6 δισ. ευρώ) της γαλλικής Dassault Aviation ώστε να οριστικοποιηθεί η πώληση 126 πολεμικών αεροσκαφών Rafale.

Keywords
Τυχαία Θέματα