Στην δεινή οικονομική κατάσταση και στην κατοχή απάντηση είναι η ενότητα, δήλωσε ο Μ. Καρογιάν

13:59 20/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην δεινή οικονομική κατάσταση και εν μέσω κατοχής η μόνη απάντηση είναι η γροθιά πολιτικής ηγεσίας και λαού για αγώνα και διεκδίκηση, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Μάριος Καρογιάν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά το επίσημο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Φανερωμένης για τους αγωνιστές και πεσόντες της τουρκικής εισβολής ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «τώρα σε αυτή την δύσκολη καμπή, στην οικονομική δίνη που βρισκόμαστε όπου εκθεμελιώνονται θεσμοί και ο λαός βιώνει τις παρενέργειες

της οικονομικής κρίσης είναι η ώρα που θα πρέπει ενωμένοι να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας, να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να δώσουμε ξανά ελπίδα στο λαό και δυνατότητα στο κράτος μας».

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι «είναι μέσα σε αυτό το πλέγμα των δύσκολων συγκυριών που καλούμαστε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, είναι η ώρα που θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι δεν σηκώνει να αναλωνόμαστε σε ανώφελες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, τώρα είναι η ώρα της εθνικής συνεννόησης, της εθνικής ενότητας, του καθορισμού μια εθνικής στρατηγικής για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητικότητα και βουλιμία της Τουρκίας».

Πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα να διαφυλάξουμε την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μπορέσουμε να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσο θέλουμε και από την άλλη να δώσουμε στον λαό μας αυτά που δικαιούται».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στην ανάγκη «να αναστρέψουμε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά την κοινωνική συνοχή σε αυτό τον τόπο».

Σημείωσε ότι « χρειάζεται συνεργασία και συνέργια, ομογνωμία και πραγματικά όλοι μαζί να δώσουμε αυτά που έχουμε πολιτική ηγεσία και λαός και ως μια γροθιά να αντισταθούμε και ως μια γροθιά να αγωνιστούμε για να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας».

Αναφερόμενος στην επέτειο της τουρκικής εισβολής είπε ότι «πέρασαν 39 χρόνια και ελπίζω να αντλήσαμε όλα τα απαιτούμενα διδάγματα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «τιμούμε τους αγωνιστές και τους ήρωες της πατρίδας μας που αντιστάθηκαν στην τουρκική εισβολή και έδωσαν τα πάντα για να υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία και για να μπορέσουμε ως ελεύθερος λαός να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα