Στίγκλιτς: Ο Ρόμνεϊ είναι φοροφυγάς!

09:07 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Το δίκαιο μερίδιο του Ρόμνεϊ». Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με άρθρο του στην εφημερίδα Guardian, αναφορικά με τη φοροδιαφυγή των υποψηφίων για την Προεδρία, ζήτημα που έχει αναδειχθεί σε μείζον στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.

Τα βέλη του κορυφαίου νομπελίστα κινούνται προς το «μέτωπο» Ρόμνεϊ! «Οι δημοκρατίες βασίζονται σε ένα πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας στην πληρωμή των φόρων. Αν καθένας αφιέρωνε τόση ενέργεια όση οι πλούσιοι για να αποφύγει το δίκαιο μερίδιό του από φόρους, το φορολογικό σύστημα θα κατέρρεε»,

γράφει χαρακτηριστικά ο Στίγκλιτς, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο φοροδιαφεύγει απροκάλυπτα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών «σπάει» τους κοινωνικούς δεσμούς.

Ο οικονομολόγος υποστηρίζει ότι ο Ρόμνεϊ κάνει τα πάντα για να αυξήσει την προσωπική του περιουσία, επιδεικνύοντας αδυναμία στην ηγεσία και ψεύτικες δεσμεύσεις απέναντι στη Δημοκρατία.

Και δεν σταματά εδώ.

«Φυσικά ο Ρόμνεϊ δεν είναι μόνος… Εκατοντάδες πολιτικοί ανά τον κόσμο κινούνται με τον ίδιο τρόπο. Και επειδή κατά τη λαΐκή ρήση ”το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι”, κάθε υποψήφιος για την Προεδρία οφείλει να δίνει τη σωστή καθοδήγηση και πάνω από όλα να μάχεται κατά της φοροδιαφυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα