Στη Λεμεσό ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών Πόλεων

18:09 1/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι Λεμεσιανοί είναι καρναβαλιστές, ζουν στο πνεύμα του καρναβαλιού και αυτό νιώθω όσο βρίσκομαι εδώ, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρναβαλικών Πόλεων Henry Van der Kroon, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο και αύριο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

Ο κ. Van der Kroon, συνοδευόμενος από τον Α` Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας

David Brandao, παρακάθισε το πρωί σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, καθώς και τον Πολιτιστικό Λειτουργό του Δήμου, Κλέωνα Αλεξάνδρου, όπου συζητήθηκαν οι διευθετήσεις του 34ου Ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών Πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λεμεσό, από τις 10 μέχρι τις 18 Μαΐου.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται στη Λεμεσό και που θα παρακολουθήσει για δεύτερη φορά στη ζωή του την καρναβαλίστικη παρέλαση της πόλης, αλλά και το ενδιαφέρον του για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Επεσήμανε ακόμη τη σημασία διεξαγωγής του Συνεδρίου στο νησί μας, αφού όπως είπε, ελάχιστοι γνωρίζουν στην Ευρώπη ότι η Λεμεσός έχει το δικό της ξεχωριστό καρναβάλι και τώρα της δίνεται μια ευκαιρία να το προβάλει.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε ότι η πραγματοποίηση του Συνεδρίου είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς πέραν των ευρωπαϊκών καρναβαλικών πόλεων, έχουν δηλώσει συμμετοχή πόλεις των ΗΠΑ, της Καραϊβικής, της Λατινικής Αμερικής, της Βόρειας Αφρικής και γειτονικών χωρών της Μέσης Ανατολής, “σε μια στιγμή που το χρειαζόμαστε σαν Κύπρος, να προβληθεί η χώρα μας, να πάνε θετικά μηνύματα για την οικονομία, την ανάπτυξη, την ψυχαγωγία και για το καρναβάλι της Λεμεσού”.

Ο κ. Χρίστου εξέφρασε την άποψη πως η φετινή παρουσία του κόσμου στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις είναι πιο έντονη από ποτέ, αποδίδοντας το αυτό ως “μια μορφή αντίδρασης στα όσα δυσάρεστα μας περιζώνουν και ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αντίστασης και βεβαιότητας ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα και να πάμε μπροστά”.

Στην αυριανή μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση έχουν δηλώσει συμμετοχή 110 ομάδες και αναμένεται να παρελάσουν πέραν των 12 χιλιάδων ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα