Στη δημοσιότητα στοιχεία των ύποπτων μηχανημάτων αδυνατίσματος

10:52 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναγνώρισης της συσκευής αδυνατίσματος η οποία σχετίζεται με το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα σε ινστιτούτο αισθητικής στο Δάλι.

Το περασμένο Σάββατο, γυναίκα από το Δάλι πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ χρησιμοποιούσε μηχάνημα αδυνατίσματος σε ινστιτούτο αισθητικής, μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό της τηλέφωνο.

Το Τμήμα δημοσιοποίησε επίσης και τα στοιχεία τριών άλλων σχεδόν πανομοιότυπων συσκευών που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, και οι οποίες φέρουν άλλη επωνυμία.

Οι επωνυμίες των συσκευών είναι:

1.

USAFON (27cm x 32cm x 12cm)
2. TONAF G (9,5 cm x 35cm x 14cm)
3. TONAF L (24cm x 37cm x 11,5cm)
4. TONAF S (26cm x 32cm x 13cm)
ΣΗΜ: Στις παρενθέσεις αναφέρονται οι διαστάσεις των συσκευών

Οι συσκευές είναι μεταλλικές, και στην πρόσοψή τους φέρουν:

• δυο χειρολαβές
• διακόπτη ελέγχου λειτουργίας (ON/OFF switch) με λυχνία ένδειξης
• κόκκινο ωστικό διακόπτη ενεργοποίησης
• τέσσερεις εξόδους τάσης
• τέσσερεις περιστροφικούς διακόπτες ρύθμισης, με ενδείξεις 1-10
• τέσσερεις λυχνίες ένδειξης με τη σήμανση V

Κάθε συσκευή, συνοδεύεται από αριθμό ηλεκτρικών καλωδίων, μεταλλικών πλακών και επιθεμάτων, εντός των οποίων εισάγονται οι μεταλλικές πλάκες, καθώς και ζώνες πρόσδεσης των επιθεμάτων στο σώμα. Οι συσκευές, δε φέρουν σήμανση συμμόρφωσης CE αλλά ούτε και καμία άλλη σήμανση.

Μέχρι και την ολοκλήρωση της διερεύνησης του ατυχήματος, προτρέπονται οι καταναλωτές και οι παροχείς υπηρεσιών αδυνατίσματος, που έχουν στην κατοχή τους τα πιο πάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιούν.

Παρακαλείται επίσης, όποιος γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιας συσκευής ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα   ( 22800301, 22800419 , 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].gov.cy ή στο τηλεομοιότυπο  22348202) .

Keywords
Τυχαία Θέματα