Στέλιος Πλατής: Μαθήματα στην Κύπρο από την Ιρλανδία

10:18 29/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μαθήματα από την Ιρλανδία!

Προχθές η Ιρλανδία απέρριψε την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρείας φυσικού αερίου, Bord Gais, παρόλο που αυτό ήταν συγκεκριμένη μνημονιακή δέσμευση. Ο λόγος ήταν φυσικά το ότι οι προσφορές δεν ήταν ικανοποιητικές και άρα η πώληση τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν συμφέρουσα για τον Ιρλανδικό λαό!

Για αυτό, καλώ (ξανά) όλους εκείνους που έχουν θέσει την Ιρλανδία ως παράδειγμα τους, να παραδειγματιστούν από τον διεκδικητικό τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται

με τους δανειστές τους, εκεί στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Γιατί, έτσι είναι κύριοι που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις. Έτσι προστατεύεται το συμφέρον της πατρίδας και του λαού που σας εξέλεξε και εκ μέρους του ενεργείτε. Όπως δηλαδή φωνάζαμε και επιμέναμε κάποιοι εδώ και καιρό!

Γιατί είναι εξ’ αιτίας ακριβώς αυτών των διαπραγματεύσεων, που για σαφέστατα χειρότερα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα στην Ιρλανδία δεν τους επιβλήθηκε κούρεμα καταθέσεων. Και που σε ένα παρόμοιο φορολογικό σύστημα με εμάς δεν ακούμπησαν τον εταιρικό φόρο.

Αλλά, αγαπητοί μου φίλοι, δεν είναι και άσχετο το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί δεν είναι μια και δυο φορές που βγήκαν δυναμικά στους δρόμους. Και δεν είναι ένα και δυο πολιτικούς που έστειλαν σπίτι τους κακήν-κακώς!

Δρ. Στέλιος Πλατής

_________________________________________________

Dr. Stelios Platis

Managing Director

MAP S.Platis

Keywords
Τυχαία Θέματα