Σταθερή η θέση του Φορέα για το 64ο και μετά τη συνάντηση με Αναστασιάδη

14:07 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θετικό γεγονός χαρακτηρίζει ο Φορέας ενάντια στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος , το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ επιζητά τον κοινωνικό διάλογο για το συγκεκριμένο μέτρο, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι θα μείνει ικανοποιημένος μόνο με απόσυρσή του.

Ο εκπρόσωπος του Φορέα Μάριος Σιαμμάς σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση το μεσημέρι αντιπροσωπείας του Φορέα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι οι παρούσες συνθήκες

δεν επιτρέπουν αύξηση του ορίου.

«Από τη συνάντηση έχει διαφανεί ότι , έστω και τώρα, είναι θετικό το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις, ο ΔΗΣΥ τουλάχιστον που προωθεί το μέτρο, επιζητεί να μπει σε κοινωνικό διάλογο», σημείωσε ο κ. Σιαμμάς.

Πρόσθεσε ότι « η θέση μας όμως ως Φορέας παραμένει σταθερή, ότι ζητούμε την απόσυρση του μέτρου, γιατί θα επηρεάσει τους υφιστάμενους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και πολύ περισσότερο τους μελλοντικούς εργαζόμενους οι οποίοι αυτοί τη στιγμή ευρίσκονται στην ανεργία , είτε είναι σε στάδιο σπουδών και θα επιζητήσουν στο μέλλον είτε να διοριστούν, είτε να δώσουν εξετάσεις για την δημόσια υπηρεσία».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο και αυτό κατέστη, όπως είπε, ξεκάθαρο στη συνάντηση.

«Διατηρούμε τις διαφωνίες μας και επιφυλασσόμαστε σε περαιτέρω συζήτηση μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν το συγκεκριμένο μέτρο», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Γιώργος Κολλύφας ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία μετέφερε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ την αντίθεση στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, «θεωρώντας ότι είναι αντινεανικό μέτρο και το πιο πιθανό είναι ότι θα αυξήσει την ανεργία μέσα στη νέα γενιά».

«Το ευχάριστο είναι ότι δεσμεύτηκε και ο ΔΗΣΥ, όπως και άλλα πολιτικά κόμματα, ότι τα θέματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου ο οποίος και πρέπει να τηρείται, γιατί είναι ένας θεσμός που έχει προσφέρει πάρα πολλά στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης στο τόπο μας», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα