Σκευωρία σε βάρος κάποιων για να αθωωθούν άλλοι, δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ για “Δρομολαξιά”

16:21 5/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αυτά τα οποία έχουν δημοσιευθεί επιβεβαιώνουν εκείνο το οποίο είχαμε καταγγείλει ότι υπήρξε συναλλαγή, σκευωρία σε βάρος κάποιων ανθρώπων για να αθωωθούν κάποιοι άλλοι και να συρθούν στα δικαστήρια κάποιοι που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με όσα τους αποδίδονται, ήταν η τοποθέτηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού στα σημερινά δημοσιεύματα(Πολίτης) για την υπόθεση Δρομολαξιάς και αποκάλυψη ηχογραφημένων συνομιλιών.

Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι “το δικό μου όνομα δεν εμπλέκεται να το ξεκαθαρίσω, γίνεται

αναφορά”.

Αυτά τα ζητήματα, σημείωσε, πρέπει να διερευνηθούν πάρα πολύ σοβαρά και θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του Γενικού Εισαγγελέα, της Νομικής Υπηρεσίας γενικότερα να διερευνήσουν όλα ανεξαιρέτως, όσα καταγράφονται σε αυτές τις συνομιλίες που βέβαια θα πρέπει να επιβεβαιωθεί αν είναι σωστές.

Επαναλαμβάνω, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι η δική μας η απαίτηση είναι να διερευνηθούν τα πάντα, και όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

“Κι επειδή έχω ακούσει κάποιους βουλευτές από τον ΔΗΣΥ να χάνουν την ψυχραιμία τους και να λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να μην εκδικαστεί η υπόθεση, η δική μας η απαίτηση είναι να εκδικαστεί η υπόθεση αλλά να εκδικαστεί με εκείνους που πραγματικά πρέπει να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου κι όχι με τους οποιουσδήποτε άλλους”, πρόσθεσε.

Γι αυτό επαναλαμβάνω, συνέχισε, απαιτούμε να διερευνηθούν τα πάντα και να ληφθούν σωστές αποφάσεις κι όχι αποφάσεις που θα βασίζονται σε σκευωρίες ή συναλλαγές.

Κληθείς να σχολιάσει ότι “όταν λέει για σκευωρία και συναλλαγές μιλά για τους ήδη εμπλεκόμενους και προφανώς αναφέρεται σε εξωθεσμικούς παράγοντες”, ο κ. Κυπριανού είπε πως αναφέρεται σε αυτά που καταγράφονται στα δημοσιεύματα.

“Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση επαναλαμβάνω της Νομικής Υπηρεσίας και κυρίως του Γενικού Εισαγγελέα να διερευνήσει όλα αυτά τα ζητήματα και θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής – επειδή ακούγονται πράγματα, τα οποία εμπλέκουν διάφορα ονόματα και από την Νομική Υπηρεσία ενδεχομένως να διαφανεί ότι εμπλέκονται και άτομα από την ανακριτική ομάδα, η απαίτηση μας είναι η διερεύνηση που θα γίνει να γίνει με άτομα διαφορετικά από εκείνα που είχαν διεξαγάγει τις έρευνες στο αρχικό στάδιο αν κι εφόσον θέλουμε να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί πλήρως η πραγματικότητα γύρω από αυτά τα ζητήματα”, συμπλήρωσε.

Αυτή είναι η απαίτηση μας λοιπόν, είπε, κι εύχομαι κι ελπίζω η δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

Κληθείς να σχολιάσει αν κάποια μέλη της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας ενδεχομένως να μην έχουν κάμει σωστά την δουλειά τους, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε αναφορικά με την ουσία των δημοσιευμάτων”.

Εκείνο το οποίο λέω είναι αν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα δεν πρέπει να είναι τα ίδια άτομα, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα