Σήμερα η κηδεία της Θάτσερ

09:55 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην παρουσία ηγετών από διάφορες χώρες του κόσμου και της ηγεσίας της Βρετανίας τελείται σήμερα στο Λονδίνο η κηδεία της πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «Σιδηρά Κυρία».

Το φέρετρο της Θάτσερ θα μεταφερθεί πάνω σε άμαξα από το βρετανικό κοινοβούλιο στον Καθεδρικό Ναό του Λονδίνου όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Οι ήχοι από το Μπιγκ Μπεν

θα σιγήσουν για πρώτη φορά από την κηδεία του Ουίστον Τσέρτσιλ το 1965 και περισσότεροι από 700 άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας θα τιμήσουν τη «Σιδηρά Κυρία».

Στην κηδεία θα παρευρεθούν πέραν των 2.300 ατόμων περιλαμβανομένων 11 εν ενεργεία Πρωθυπουργών από όλο τον κόσμο, του Υπουργικού Συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης, δυο αρχηγών κρατών και 17 Υπουργών Εξωτερικών.

Η κηδεία υπολογίζεται να στοιχίσει 10 εκατομμύρια στερλίνες. Χθες το απόγευμα η σορός της Θάτσερ μεταφέρθηκε στην κρύπτη του παρεκκλησιού St Mary’s στο σύμπλεγμα του Παλατιού του Γουέστμινστερ που στεγάζει το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η Θάτσερ, η οποία κυβέρνησε τη Βρετανία από το 1979 μέχρι το 1990 πέθανε στις 8 Απριλίου ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι μέχρι σήμερα η μοναδική γυναίκα που κατέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα