Σήμερα η διαμαρτυρία των Τ/κ για την Κυπριακή Προεδρία στις Βρυξέλλες

11:13 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με δύο αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Ονουρ Εαρ (Onur Air) μεταβαίνουν σήμερα στις Βρυξέλλες 300 άτομα από τα κατεχόμενα, μεταξύ των οποίων «υπουργοί», «βουλευτές» και εκπρόσωποι «κυβερνητικών υπηρεσιών», για να διαμαρτυρηθούν για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σκοπός της επίσκεψης είναι να υπενθυμίσουν ότι ενώ η ε/κ διοίκηση – όπως αποκαλούν την

Κυπριακή Δημοκρατία – αναλαμβάνει την Προεδρία, οι Τ/κ βρίσκονται υπό «απομόνωση».
Ένας άλλος στόχος, προστίθεται, είναι να υπενθυμίσουν τις υποσχέσεις που δόθηκαν από την ΕΕ στους Τ/κ μετά την υπερψήφιση του δημοψηφίσματος το 2004 και θα στείλουν το μήνυμα ότι η άρση των λεγόμενων εμπάργκο θα συμβάλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Τ/κ, προετοιμάζοντας ένα υγιές έδαφος για επίλυση του Κυπριακού.

Την επίσκεψη διοργανώνει η λεγόμενη οικονομική πλατφόρμα. Την ομάδα θα συνοδεύουν 15 δημοσιογράφοι, κατόπιν σχετικής απόφασης της τ/κ ένωσης δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Γκιουνές, ο κ. Κουτσιούκ, ενημέρωσε χθες την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), σχετικά με την εκδήλωση στις Βρυξέλλες και στην ομιλία του ανέφερε ότι πρόκειται για προειδοποιητικό διάβημα, προσθέτοντας ότι στην εν λόγω ομάδα θα συμμετάσχουν 420 άτομα και η «κυβέρνηση» θα παράσχει οικονομική και ηθική στήριξη στην εκδήλωση. Ενημέρωσε επίσης την Κεντρική Επιτροπή του ΚΕΕ για τις επαφές του στις Βρυξέλλες, ενώ συζητήθηκε επίσης το τριετές οικονομικό πρόγραμμα του ψευδοκράτους και η κατάσταση στο “δημαρχείο” της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα