Σήμερα ενώπιον του ΔΣ της Λαϊκής το σχέδιο αναδιάρθρωσης

10:43 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας θα τεθεί σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που ετοίμασαν οι εξωτερικοί σύμβουλοι KPMG.

Κύκλοι της τράπεζας

δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι το σχέδιο έχει ολοκληρωθεί από πλευράς του οίκου και θα παρουσιαστεί στο ΔΣ που συνέρχεται στις 12:00.

Η ετοιμασία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας περιλαμβανόταν στο διάταγμα που εξέδωσε τον περασμένο Μάιο το Υπουργείο Οικονομικών περί αναδοχής των δικαιωμάτων προτίμησης της Λαϊκής.

Το διάταγμα σκιαγραφεί εν μέρει και τους όρους του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι οποίοι είναι μείωση εξόδων προσωπικού της τράπεζας κατά τουλάχιστον 10% το 2012 και κατά πρόσθετο 8% το 2013, μείωση αποδοχών και ωφελημάτων του προσωπικού στην Κύπρο κατά μέσον όρο τουλάχιστον 12,5% σε ετήσια βάση και με κλιμακωτή εφαρμογή κατόπιν διαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και μείωση των εναπομενουσών λειτουργικών δαπανών κατά τουλάχιστον 7%.

Οπως αναφέρεται στο διάταγμα, η Κεντρική Τράπεζα μετά από διαβούλευση με το ΥΠΟΙΚ και την τράπεζα θα αξιολογήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αφού το κρίνει ως το ενδεδειγμένο και υλοποιήσιμο θα το προωθήσει στο Υπουργείο. Το ΥΠΟΙΚ εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ του διατάγματος θα υποβάλει το σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα