Σημαντική μείωση στο 10ετές κόστος δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας

13:32 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική μείωση παρουσιάζει την Παρασκευή το 10ετές κόστος δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης για τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων για καταπολέμηση της κρίσης χρέους.

Το επιτόκιο ή η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων υποχωρεί στο 6,466%, από 6,896% την Πέμπτη. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 5,865%, από 6,182% τοις εκατό.

“Η σύνοδος κορυφής αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία. Είναι πολύ ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι θέτει σε εφαρμογή

αποτελεσματικά εργαλεία, σε μακροπρόθεσμη βάση”, δήλωσε ο αναλυτής στον τομέα τραπεζικών ομολόγων της τράπεζας Natixis, Rene Defossez.

Αναφερόμενος στην απόφαση που δίνει τη δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης, υπό όρους, των τραπεζών απευθείας από το ταμείο διάσωσης EFSF και το νέο μηχανισμό στήριξης ESM είπε: “Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, επειδή μια τράπεζα, η οποία θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί, δεν θα επιβαρύνει πλέον με τα δημόσια οικονομικά ενός κράτους”.

Η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου το οποίο πρέπει η Ιταλία να πληρώσει για να δανειστεί για 10 χρόνια και του αντίστοιχου γερμανικού επιτοκίου, μειώθηκε την Παρασκευή στις 4,26 ποσοστιαίες μονάδες, από 4,658 μονάδες την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα