Σημαίνον στέλεχος των ισλαμιστών ζήτησε μαζικές διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι

14:25 13/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σημαίνον στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος του ανατραπέντος Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε σήμερα κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις σε μήκος και πλάτος της χώρας για τη Δευτέρα, έπειτα από την ειρηνική διαδήλωση οπαδών του τέως προέδρου, που αξίωναν την επιστροφή του στην ηγεσία της χώρας.

“Την ερχόμενη

Δευτέρα, Θεού θέλοντος, σε όλες τις πλατείες της Αιγύπτου, ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα”, διεμήνυσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Εσάν ελ Εριάν, του Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας, που συμμετέχει στη συμμαχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

“Η Αίγυπτος αποφασίζει μέσω της κάλπης, με τις διαδηλώσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες. Κανένα πρόσωπο, καμία ομάδα εκλεκτών και ουδείς στρατιωτικός οργανισμός μπορεί να επιβάλλει την απόφασή του στον λαό”, προσέθεσε.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χάζεμ αλ Μπεμπλάουϊ αναμένεται να ορκίσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει τον “οδικό χάρτη”, που στηρίζουν οι στρατιωτικοί.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
simainon noima
Τυχαία Θέματα