ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Νέες περικοπές μισθών – Ποιόν κοροϊδεύει η Κυβέρνηση;

12:52 30/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ότι ενώ χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ξεκαθάρισε» στους υπαλλήλους μέλη της ΠΑΣΥΔΥ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών, την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών συζητά για περικοπές μισθών και το «μοντέλο» ιδιωτικοποίησης Ημικρατικών Οργανισμών.

«Μπορούν να κοροϊδεύουν έτσι ασύστολα το λαό και τους εργαζόμενους;», διερωτάται ο κ. Νεοφύτου.

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι «τον Ιούνιο του 2011 καταψήφισαν νομοσχέδιο της κυβέρνησης

για προσωρινή αύξηση κατά 1% του εταιρικού φόρου. Προεκλογικά δεσμεύονταν δημόσια και γραπτώς ενώπιον των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την πρόνοια 3.6 του μνημονίου, ότι δεν πρόκειται να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Αμέσως μετά την εκλογή του κου Αναστασιάδη και τους διορισμούς Υπουργών, οι κύριοι Σαρρής και Πισσαρίδης δήλωναν ότι πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις».

Αναφέρει, επίσης, ότι «ετοιμάζονταν για το Eurogroup και έλεγαν ότι είναι αστείο να μιλάμε για κούρεμα των καταθέσεων. Πήγαν στις Βρυξέλλες και ανακοίνωσαν στις 16/3/13 ότι επετεύχθη τελική κατάληξη και συμφωνία με την Τρόικα που περιλάμβανε κούρεμα καταθέσεων, αύξηση του εταιρικού φόρου, του φόρου άμυνας, ιδιωτικοποιήσεις κ.α».

Στις 24/3/13, προσθέτει, « μαζί με τη νέα τραγωδία που επέφεραν στις τράπεζες επιβεβαίωσαν τα πιο πάνω μέτρα που περιλάμβαναν ιδιωτικοποιήσεις».

Στις 26 και 27/3/13, συνεχίζει, «σε δύο απανωτές συνεντεύξεις στο ΡΙΚ και το Σίγμα ο Υπουργός Οικονομικών εξηγά γιατί και πως θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις μαζί με την ανάγκη για νέες μειώσεις μισθών και ωφελημάτων καθώς και απολύσεις προσωπικού. Ο κος Μ. Σαρρής ισχυρίστηκε ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν ακόμη και αν δεν υπάρχει Μνημόνιο. Ο Υπουργός Εργασίας προχωρά πέραν από τις μειώσεις μισθών κατά 50% και στην ανάγκη για περικοπές κοινωνικών ωφελημάτων;»

Στις 28/3/13, αναφέρει, « ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Μιχαηλίδης δηλώνει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ότι το μόνο πράγμα που υπάρχει στο τραπέζι για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το άρθρο 3.6. του μνημονίου και η κυβέρνηση προσπαθεί να απεγκλωβιστεί».

Στις 29/3/13, προσθέτει, « ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ξεκαθάρισε» στους υπαλλήλους μέλη της ΠΑΣΥΔΥ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών.
Την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών συζητά για περικοπές μισθών και το «μοντέλο» ιδιωτικοποίησης Ημικρατικών Οργανισμών».

Ο Κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι «οι συντεχνίες ζητούν επίσημη ενημέρωση και κοινωνικό διάλογο χωρίς ανταπόκριση».

«Όλα τα πιο πάνω εκπληκτικά απευθύνονται δημόσια στο λαό. Μα επιτέλους δεν υπάρχει κάποιος να τους υποδείξει ότι δεν είμαστε ηλίθιοι;», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα