Σιαρλή: Αμελήσαμε να εξηγήσουμε τα μέτρα για ξέπλυμα χρήματος

10:25 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Σιαρλή: Αμελήσαμε να εξηγήσουμε τα μέτρα για ξέπλυμα χρήματος από το onlycy.com.

Οι περισσότεροι νόμοι στην Κύπρο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ισχύουν εδώ και χρόνια, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Κύπρος αμέλησε μέχρι σήμερα να εξηγήσει στους εταίρους της τι είδους μέτρα έχει λάβει προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε συνέντευξή

του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο κ. Σιαρλή απάντησε στις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Ρώσους ολιγάρχες.

«Είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε τα πάντα. Οι περισσότεροι νόμοι για ξέπλυμα χρήματος ισχύουν εδώ και χρόνια αλλά αμελήσαμε μέχρι σήμερα να εξηγήσουμε στους εταίρους μας τι είδους μέτρα έχουμε πάρει», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.
Η συνέντευξη φέρει τον τίτλο «Το χρήμα είναι χρήμα ανεξάρτητα από πού προέρχεται». Ο τίτλος αναφέρεται στην απάντηση του κ. Σιαρλή σχετικά με το γιατί η Κύπρος το φθινόπωρο του 2011 ήθελε να πάρει δάνειο από τη Ρωσία παρά από την ΕΕ προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί επίσης άλλη μια συνέντευξη ελληνικού ενδιαφέροντος με τον τίτλο «Ο Ελληνας της Μέρκελ». Πρόκειται για τον Κώστα Κασσάμπαλη, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στο Βερολίνο, όπου συχνή θαμώνας είναι η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Ο κ. Κασσάμπαλης περιγράφει την κ. Μέρκελ ως μια έξυπνη πολιτικό και πολύ συμπαθητική γυναίκα.
Αναφορικά με τις γαστριμαργικές προτιμήσεις της καγκελαρίου, οι οποίες είναι και η ειδικότητά του, απαντά πως προτιμάει τους κεφτέδες που σερβίρει στο εστιατόριο. Η εφημερίδα μάλιστα δίνει και τη συνταγή για όσους ενδιαφέρονται.

The post Σιαρλή: Αμελήσαμε να εξηγήσουμε τα μέτρα για ξέπλυμα χρήματος appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα