Σφοδρές μάχες στη Συρία με δεκάδες νεκρούς

08:42 21/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε χθες αντεπίθεση για να ανακτήσει τον έλεγχο συνοικιών της Δαμασκού που βρίσκονται στα χέρια ανταρτών, ενώ ενεπλάκη και σε μάχες χωρίς προηγούμενο στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σε μια νέα κλιμάκωση της βίας που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα και να πάνε ως πρόσφυγες στο Λίβανο.

Την επομένη της πιο αιματηρής ημέρας από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ

τον Μάρτιο του 2011 -με τουλάχιστον 300 νεκρούς, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρέτεινε για μιαν τελευταία περίοδο 30 ημερών την αποστολή των άοπλων παρατηρητών του στη Συρία.

Μετά την “μάχη για την απελευθέρωση” της Δαμασκού που ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη οι αντάρτες, ο στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση διεξάγοντας εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στις συνοικίες “όπου έχουν διεισδύσει οι τρομοκράτες”, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο Χαλέπι, την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, σφοδρές μάχες ξέσπασαν επίσης σε πολλές συνοικίες, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο στη σύγκρουση που πολλές πρωτεύουσες και διεθνείς οργανισμοί αποκαλούν πλέον ανεπιφύλακτα με τον όρο “εμφύλιος πόλεμος”.

Τουλάχιστον 177 άνθρωποι-119 πολίτες, 13 “πολίτες μαχητές”, 7 λιποτάκτες και 38 άνδρες του τακτικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας-σκοτώθηκαν χθες, σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα