ΣΕΚ: “Το δημόσιο έχασε εκατομμύρια από την ανεπαρκή λειτουργία της ΕΠΑ”

10:01 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η μη ικανοποιητική και επαρκής λειτουργία της ΕΠΑ είχε ως αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός στην Κύπρο να είναι σήμερα από περιορισμένος έως ανύπαρκτος, ενώ το δημόσιο έχασε εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα εταιρειών που παρακώλυαν ή στρέβλωναν τον υγιή ανταγωνισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ.

Προσθέτει πως ”όλα αυτά τα λεφτά χάθηκαν

στο μέσο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, όπου τα δημόσια ταμεία είχαν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ”.

Η ΣΕΚ σημειώνει πως αποδίδει τεράστια σημασία στις πολιτικές που προστατεύουν τους καταναλωτές και τα συμφέροντα τους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που στην αγορά υπάρχει ακρίβεια, αισχροκέρδεια, ελαττωματικά προϊόντα αλλά και ελλειμματικές υπηρεσίες.

Οπως αναφέρει πως μετά από πολύμηνη καθυστέρηση το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τη νομικό Λουκία Χριστοδούλου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) σε αντικατάσταση του Κωστάκη Χριστοφόρου για τον οποίον το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε τον περασμένο Μάιο πως ο διορισμός του στη θέση του Προέδρου ήταν άκυρος.

Προσθέτει πως η ΕΠΑ υπάρχει στην Κύπρο από το 1989, αλλά δυστυχώς σαν αποτέλεσμα λαθών και παραλείψεων διαφόρων κυβερνήσεων δεν μπόρεσε να αποδώσει έργο χρήσιμο και αποτελεσματικό προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών αλλά και της αγοράς γενικότερα.
Αναφέρει πως τους τελευταίους εφτά μήνες ήταν ακέφαλη και γι’ αυτή την κατάσταση ”η αποκλειστική ευθύνη άνηκε στον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος ακολούθησε μια ανεξήγητα αναβλητική στάση με αποτέλεσμα η Επιτροπή να υπολειτουργεί”.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, ευχόμαστε στην ΕΠΑ να βρει τον βηματισμό της, κάτι που δεν πέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, και να παράξει έργο προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καταλήγει η ΣΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα