ΣΕΚ: Σε νέα τάξη πραγμάτων οδηγείται η κυπριακή οικονομία

14:12 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε νέα τάξη πραγμάτων οδηγείται η κυπριακή οικονομία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποτελεί απότοκο των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης η οποία μέσα από συνεχή αναβλητικότητα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά τόσο τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όσο και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι τράπεζες, ενώ δεν πέτυχε την απαραίτητη

ανάπτυξη της οικονομίας που θα ελαχιστοποιούσε τον εφιάλτη της ανεργίας.

Η ένταξη στο Μηχανισμό που ισοδυναμεί με απώλεια της δυνατότητας της Κύπρου να διαθέτει ανεξαρτησία στη διαχείριση των οικονομικών της ζητημάτων, ακολούθησε την επιτήρηση και τις συνεχείς υποβαθμίσεις της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Η ένταξη στο Μηχανισμό αποτελεί δυστυχώς την κορύφωση μιας λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής που αναπόφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά τους εργαζόμενους.

Πέραν των πιο πάνω η ΣΕΚ   είναι υποχρεωμένη να εκφράσει και δημόσια την απαρέσκεια της για το επίπεδο του κοινωνικού διαλόγου που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και τους ανακοινώνει μέτρα – υπό μορφή τίτλων ειδήσεων – περιορίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ουσιαστική διαβούλευση.

Τα όσα επιγραμματικά ανακοίνωσε σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα η κυβέρνηση δια των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, είναι μέτρα που θα δώσουν περιορισμένες ανάσες στα δημόσια οικονομικά, όμως δεν θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη μείωση της ανεργίας και στο σπάσιμο της ύφεσης.

Η ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική της απλής ενημέρωσης και να περάσει στη λογική της διαβούλευσης για να δούμε όλοι από κοινού τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να περισωθεί, έστω και μετά τη δωδεκάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα