ΣΕΚ και ΠΕΟ αντιδρούν στην απόφαση του ΔΣ των ΚΑ για απολύσεις «χωρίς τήρηση συμφωνηθέντων»

19:37 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΥΝΥΚΑ – ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ καταδικάζουν την πρόθεση του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών να προχωρήσει μονομερώς σε υποχρεωτικούς πλεονασμούς προσωπικού «χωρίς να τηρήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στις 12 Απριλίου 2013 μεταξύ της εξ Υπουργών Επιτροπής και των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ».

Οι

δυο συντεχνίες σημειώνουν πως η θέση της εταιρείας να μην υλοποιήσει τη συμφωνία στο σκέλος που σχετίζεται με τις αποζημιώσεις όσων θα απολυθούν, με το αιτιολογικό πως το κράτος δεν εγγυάται την υλοποίηση της αποτελεί υπαναχώρηση και αθέτηση της συμφωνίας που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ καλούν τους Υπουργούς Συγκοινωνιών και Έργων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού όπως διευθετήσουν άμεσα συνάντηση με τις ηγεσίες των συντεχνιών για συζήτηση του θέματος και όπως καλέσουν το ΔΣ των ΚΑ να μην προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού πριν από την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Οι δύο συντεχνίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στις ΚΑ δηλώνουν τη δέσμευση τους στην εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Απριλίου 2013 «η οποία περιλαμβάνει επιπρόσθετες περικοπές μισθών και πλεονασμό 490 υπαλλήλων από όλα τα τμήματα της εταιρείας».

Καλούν τέλος όλους και πρωτίστως το ΔΣ της εταιρείας να επανεξετάσει τη θέση του διασφαλίζοντας την εργατική ειρήνη και τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα