Σειρά προτάσεων ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για την ανεργία

14:43 2/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά προτάσεων προς την Κυβέρνηση έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας, στο πλαίσιο του Μνημονίου.

“Αναγνωρίζουμε όμως”, δήλωσε σήμερα ο Χάρης Πολυκάρπου, Μέλος του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ για την ανεργία, “ότι η συλλογική σοφία είναι πάντοτε

καλύτερη από τη σοφία του ενός”.

“Για αυτό”, πρόσθεσε, “ζητούμε από την Κυβέρνηση να καλέσει άμεσα όλα τα πολιτικά κόμματα και να συζητήσει αυτές τις προτάσεις. Την καλούμε”, είπε ο κ. Πολυκάρπου, “να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαβούλευσης και τη διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να βρούμε κοινή γλώσσα, προς όφελος της κοινωνίας, των εργαζομένων και των ανέργων”.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολυκάρπου, “τα χθεσινά στοιχεία, που έχει δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, αποτελούν ακόμα μιαν απόδειξη του γεγονότος ότι τις συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο τις φορτώνονται πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά”.

“Τα στοιχεία Φεβρουαρίου”, δήλωσε ο κ. Πολυκάρπου, “καταγράφουν αύξηση της ανεργίας στο 16,7% ενώ ανάμεσα στους νέους η ανεργία ξεπερνά το 40%, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό κόστος στην Κύπρο καταγράφει την μεγαλύτερη μείωση πανευρωπαϊκά”.

“Αυτή η αντίφαση”, συνέχισε, “δείχνει το χαρακτήρα της κρίσης αλλά και την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου. Την ώρα που μειώνονται οι μισθοί με πρόσχημα τη διαφοροποίηση των όρων απασχόλησης προς όφελος των επιχειρήσεων, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία”.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι “το πρόβλημα της ανεργίας αγγίζει πλέον κάθε νοικοκυριό στη χώρα μας, για αυτό και δεν μπορεί να περιορίζεται μόνον σε διαπιστώσεις για τα αίτια και απαιτείται συγκροτημένη στρατηγική από πλευράς Κυβέρνησης”.

“Στρατηγική”, όπως ανέφερε ο κ. Πολυκάρπου, “που να υπερβαίνει την εκπόνηση σχεδίων για προσωρινό περιορισμό της αύξησης της ανεργίας και να επικεντρώνεται στη συγκροτημένη αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα