Σε «θερμό κλίμα» η συνάντηση Βενιζέλου – Σόιμπλε, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ

21:01 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Σε θερμό, φιλικό και παραγωγικό κλίμα» πραγματοποιήθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αντιπροέδρου της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια

της συζήτησης έγινε μια επισκόπηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία και του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, με ιδιαίτερη αναφορά στα υψηλά επιτόκια που εμποδίζουν το δανεισμό των επιχειρήσεων και στο υψηλό κόστος ενέργειας.

Επίσης έγινε συζήτηση όσον αφορά την αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, για την «ανάγκη» να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και να μην δοκιμαστούν περισσότερο οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υφίσταται σκληρές θυσίες επί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια.

Πριν τη συνάντηση του με τον κ. Βενιζέλο ο κ. Σόιμπλε είχε συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σόιμπλε αναχώρησε για το αεροδρόμιο, μετά τις απογευματινές δηλώσεις στο Υπουργείο Οικονομικών της Αθήνας, πριν τις 7μμ, οπότε και ήρθησαν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν επιβληθεί στο κέντρο της Αθήνας και άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό.

Ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα οποία περιλάμβαναν αποκλεισμούς δρόμων, απαγόρευση συναθροίσεων και ρυθμίσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα