Σε συνένωση πολιτικών δυνάμεων και υποψηφίων προέδρων έναντι της κρίσης καλεί ο Σ. Μαλάς

18:47 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πατρίδα μας διέρχεται όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τη μεσαία τάξη, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ είπε ότι “θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις – όλες οι πολιτικές δυνάμεις, τα κόμματα, οι υποψήφιοι πρόεδροι – έτσι ώστε να παρουσιάσουμε μια πρόταση προς τους δανειστές μας, η οποία να μην δημιουργεί συνθήκες

απόλυτης οικονομικής ύφεσης.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, είπε, αυτή η συμφωνία η οποία θα πρέπει να επιτευχθεί, να μας δίνει τη δυνατότητα και της βραχυπρόθεσμης αλλά και της μεσοπρόθεσμης διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε όλες μας τις ενέργειες για να φέρουμε ανάπτυξη στη χώρα μας.

Γιατί χωρίς ανάπτυξη, συνέχισε, θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο και θα έχουμε επανάληψη του ιδίου σεναρίου, δηλαδή ενδεχομένως και ένα δεύτερο μνημόνιο, σε λίγα χρόνια εάν δεν καταφέρουμε μια συμφωνία από τώρα, η οποία να μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το χρέος μεσοπρόθεσμα.

“Εχουμε ακούσει τις απόψεις της ΠΑΣΥΔΥ, ειδικά σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά όλων γιατί όλοι θα κληθούμε να συνεισφέρουμε εκτάκτως σε αυτή την προσπάθεια διόρθωσης των δημοσίων οικονομικών, έτσι ώστε να πείσουμε τους δανειστές μας να μας δώσουν χρήματα και θα ληφθούν υπόψη αυτές οι τοποθετήσεις”, ανέφερε.

Αντιλαμβάνεστε, συμπλήρωσε ο κ. Μαλάς, ότι θα γίνει ένας ευρύτερος διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα έτσι ώστε να συναποφασίσουμε όλοι το καλύτερο δυνατόν να προτείνουμε προς την τρόικα.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε πως “με τον κ. Σταύρο Μαλά και το επιτελείο του ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις για θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια υπηρεσία και τους δημοσίους υπαλλήλους”.

Συζητήσαμε, πρόσθεσε, θέματα που έχουν σχέση με την οικονομική κρίση, για μέτρα που έχουν ληφθεί, για το θέμα ποιοι έχουν επηρεαστεί μέχρι σήμερα από τα μέτρα αυτά και κάποιες άλλες σκέψεις με τα όσα είδαμε στον Τύπο για νέα μέτρα, για αντιμετώπιση της κρίσης.

Οδοφράγματα

Σε ερώτηση αν θεωρεί αναγκαίο το κλείσιμο των οδοφραγμάτων μετά την πρόκληση του ψευδοκράτους να συλλάβει τους τρεις αστυνομικούς, ο κ. Μαλάς είπε ότι είναι καταδικαστέο πρώτα απ’ όλα η ενέργεια των Τούρκων για την παράνομη σύλληψη των τριών αστυνομικών.

“Δεν θεωρούμε ότι η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Δεν έχει καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. Εχω πει πάρα πολλές φορές ότι τα οδοφράγματα άνοιξαν πρώτα απ’ όλα και με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου και αν εμείς κλείσουμε τα οδοφράγματα θα πρέπει να συνέλθει και το Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασίσει γι αυτά τα θέματα”, σημείωσε.

Λυπούμαι να παρατηρήσω, πρόσθεσε, ότι εάν πάρουμε καμία τέτοια απόφαση θα γίνουμε συνένοχοι στην πρόθεση που έχει η τ/κ κοινότητα και ειδικότερα ο

Keywords
Τυχαία Θέματα