Σε προειδοποιητική απεργία αύριο οι δάσκαλοι στα κατεχόμενα, ενώ έπονται οι «ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας»

19:16 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας σε έξι σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης στα κατεχόμενα προχωρεί αύριο η συντεχνία των Τουρκοκύπριων δασκάλων (KTÖS).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η στάση εργασίας θα είναι μεταξύ των ωρών 11:20- 12:40 και ο λόγος είναι για να επιστήσουν την προσοχή στην

μη επίλυση των προβλημάτων τους. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ΓΓ της συντεχνίας Σενέρ Ελτζίλ ενώ έχει περάσει ενάμιση μήνας από το άνοιγμα των σχολείων, σε ορισμένα εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό και με αυτό τον τρόπο το «κράτος» δημιουργεί ανισότητες. Αναφέρει πως ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί και πως η εκπαίδευση και η υγεία είναι πρωταρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Προειδοποιεί δε ότι εάν δεν γίνει βήμα για την επίλυση των προβλημάτων ο αριθμός των σχολείων στα οποία οι δάσκαλοι θα κατέλθουν σε απεργία θα αυξηθεί.

Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, προς απεργία φαίνεται να οδηγούνται οι «ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας» με την συντεχνία τους (HTKS) να δίνει τελεσίγραφο στον «υπουργό» δημοσιονομικών, Ζαρέν Μουνγκάν μέχρι τις 6 του μηνός για να λύσει τα προβλήματά τους.

Ο «πρόεδρος» της «συντεχνίας», Τζεμ Καπισίζ είπε ότι η νομοθεσία για το «τμήμα πολιτικής αεροπορίας» έχει γίνει μη λειτουργική και το ένα «υπουργείο» πετά το μπαλάκι στο «άλλο» σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις με τους εργαζόμενους να περιμένουν τους τεχνοκράτες «που δεν μπορούν να τα βρουν και να συμφωνήσουν μεταξύ τους».

Καταγγέλει ότι και από την παρούσα «κυβέρνηση» ΡΤΚ – ΔΚ έχουν την ίδια αντιμετώπιση όπως και από την προηγούμενη του ΚΕΕ και ενώ αντιμετωπίζουν με ταχύτητα τα θέματα των αυξήσεων και των διορισμών, στα προβλήματα των εργαζομένων δεν έχουν κάνει μια σπιθαμή δρόμο.

Το «τμήμα», πρόσθεσε, λειτουργεί με την ημέρα και όχι με πλάνο για το μέλλον και εάν δεν ικανοποιήσει τις διεθνείς προδιαγραφές, καμιά χώρα δεν πρόκειται να τους αποδεχθεί και αυτό – όπως είπε – δεν ξέρουν πλέον με ποιόν άλλο τρόπο μπορούν να το εξηγήσουν στους αρμόδιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα