Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Greentree

17:46 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 9 το πρωί (4 το απόγευμα ώρα Κύπρου) οι συνομιλίες του Greentree, στη Νέα Υόρκη.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το πρόγευμα στο οποίο παρακάθισαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου – με τους συμβούλους τους και τους πρακτικογράφους κι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. Τα υπόλοιπα

μέλη των αντιπροσωπειών προγευμάτισαν χωριστά.

Η συνέχεια της διαδικασίας και μέχρι το μεσημέρι θα γίνει με χωριστές επαφές του Γενικού Γραμματέα και των συμβούλων του με τις δύο αντιπροσωπείες για να ακολουθήσει το γεύμα στο οποίο θα παρακαθίσουν ο Γενικός Γραμματέας και οι δύο αντιπροσωπείες.

Μετά το γεύμα ο Γενικός Γραμματέας θα αναχωρήσει από το Greentree για να επιστρέψει αύριο για το γεύμα. Θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση των συνομιλιών στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ξεκίνησε με την εμφάνιση των ηγετών και των συζύγων τους, με το Γενικό Γραμματέα και τη σύζυγό του για αναμνηστικές φωτογραφίες. Αυτή τη φορά από το πλάνο απουσίαζαν οι αντιπρόσωποι των ηγετών κι ο ειδικός σύμβουλος, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ελληνοκυπριακή πηγή είπε σήμερα ότι μέχρι την έναρξη των συνομιλιών δεν είχαν επιδοθεί περιγράμματα, ενώ πέραν του προγράμματος, δεν υπήρχε περαιτέρω εικόνα για το πώς θα κινούνταν ο γενικός γραμματέας και οι συνεργάτες του κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα