Σε εξέλιξη η ευρεία σύσκεψη για την άμυνα στο Τρόοδος

13:09 25/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 1030 το πρωί η ευρεία σύσκεψη για την άμυνα, την οποία προεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Συμμετέχουν οι Υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή ‘Άμυνας , οι Αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ο πολιτικός προϊστάμενος της ΚΥΠ.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα, το οποίο έθεσε η Επιτροπή Άμυνας διαμέσου του Προέδρου της Βουλής.

Σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου είπε πως η Κυβέρνηση με την ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι θέτει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα άμυνας και ασφάλειας και ότι τα θέματα αυτά πρέπει να αφεθούν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

«Εμείς επιδιώκουμε συλλογικότητα, γι αυτό και θα ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση της ΕΦ και τα προβλήματα που έχει, εφ όλης της ύλης, αλλά θα παρουσιάσουμε και το όραμά για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της ΕΦ, τον οδικό χάρτη δηλαδή», ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Διευκρίνισε ότι μέσα στους σχεδιασμούς για αναδιάρθρωση είναι και το θέμα της μείωσης της θητείας, δεν είναι όμως το μοναδικό. Θα γίνει επίσης ενημέρωση και για τις εξελίξεις όσον αφορά τις συνεργασίες της Κύπρου για θέματα ενεργειακής ασφάλειας.

Σε δηλώσεις του εξάλλου στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι είναι η πρώτη φορά που Επιτροπή ζητά σύσκεψη με τον Πρόεδρο και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Ως Επιτροπή το πράττουμε αυτό γιατί ακριβώς τα θέματα άμυνας δεν είναι θέματα που πρέπει να τυγχάνουν του οποιουδήποτε λαϊκισμού ή κομματικής εκμετάλλευσης, για το λόγο αυτό ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι για το θέμα θα πρέπει να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις», είπε ο κ. Βαρνάβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα